Наступ з 4 напрямків: генерал Маломуж оцінив загрозу захоплення Харкова

18 січня 2024, 22:30
2625
За словами генерала, російське командування зібрало величезну армаду для того, щоб захопити Куп'янськ і продовжити свій наступ на Харків.
Наступ з 4 напрямків: генерал Маломуж оцінив загрозу захоплення Харкова
Генерал Маломуж оцінив можливість наступу ворога на Харків / Колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, Міноборони РФ

Для нового російського наступу на територію України обрано кілька напрямків, Куп'янськ і Харківщина загалом - це найголовніший із них. Про це під час чату на Главреді заявив генерал армії України Микола Маломуж.

Крім того, за словами генерала, другий напрямок для активізації російських окупантів - Бахмутський. Він додає, що ворог планує посилити свої позиції поблизу Бахмута, щоб не дати ЗСУ звільнити місто.

"Третій - росіяни мають намір захопити Авдіївку. Четверте - ворог збирається утримати Роботине і не допустити просування наших військ у напрямку Мелітополя", - вказує Маломуж.

відео дня

Він робить висновок, що першочерговим завданням, яке ставить перед собою російське військово-політичне командування є захоплення Харківської області.

"Куп'янськ і Харківська область є надважливими для противника, тому захопити їх - це одне з першочергових завдань. Встановивши контроль над ними, ворог матиме перспективи подальшого наступу та ведення активних бойових дій не лише в Донецькій та Луганській областях, а й далі на Харківщині", - наголошує генерал.

За його словами, для просування на Харківщині Росія накопичила 110 тисяч представників Збройних сил Російської Федерації, кілька танкових підрозділів, зокрема 1-шу танкову армію Кантемирівської дивізії, ще кілька потужних дивізій і чимало ракетних систем. Тобто там намагається наступати велика армада.

"Утім, стратегічних перспектив у цього наступу російських військ немає. Бої тривають, і кілька місяців поспіль то ворог просувався, то ми його відкидаємо назад. На даний момент активного наступу немає. Розвідувальні можливості, зокрема, космічні, дають нам змогу відстежувати всі пересування ворожих військ у фронтовій зоні та готуватися до ударів супротивника і його спроб наступати на певних ділянках", - зазначає Маломуж.

Генерал армії наголошує на тому, що Сили оборони України не лише утримують свої позиції, а й нейтралізують значні військові резерви противника, оскільки велика концентрація військ та техніки робить їх вразливими.

"Якщо російські війська справді розпочнуть наступ у січні, перспектив у нього не буде, оскільки інформація про те, що він готується, запущена в інформаційний простір, отже, ворог розуміє, що ми знаємо його попередні плани, а тому не даватимемо змоги розвивати наступ. Тому жодних перспектив у наступу російських військ не буде", - резюмував Микола Маломуж.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Війна Росії проти України - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 18 січня безпілотні літальні апарати (БПЛА) здійснили удар по нафтобазі в Санкт-Петербурзі. За даними ГУР, цей інцидент свідчить про "нову якість" засобів ураження та розширення географії вибухів у Росії.

Російські окупаційні війська знову почали активно використовувати бронетехніку для підтримки та висадки піхоти на Авдіївському напрямку. Про це повідомив речник обʼєднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

18 січня командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський здійснив робочу поїздку до військових частин, які тримають оборону на Куп'янському напрямку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти