Чоловік повстав проти поборів у дитсадку і його дитину принизили на 8 березня

10 березня 2021, 14:55
Інцидент трапився в одному з дитячих садків міста Черкаси. Місцеві чиновники від освіти, за їхніми словами, зараз зайняті розслідуванням події.
Дитячий садок
Батько дівчинки відмовився здавати гроші на подарунок до 8 березня / УНІАН

У Черкасах у дитячому садку №42 "Перлинка" одній з дівчаток не подарували їй подарунок до 8 березня - через те, що її батьки відмовилися здавати гроші. Про це написав батько дівчинки й блогер Гірський Уарабей (ігор Лесько) на своїй сторінці в Facebook [на цей час пост видалено - Главред].

"Совок триває? Відтоді батьківські комітети (комітети, у 2021 році!!) впливають на освітній процес в дитячих садах? Садок № 42"Перлинка". Не здав гроші на чергові побори від "комітету" в групу, і вони вирішили демонстративно принизити мою дівчинку. У нас же начебто заборонені всякі комітети, збори й все таке, СРСР же давно не існує?", - написав він.

Чоловік повстав проти поборів у дитсадку і його дитину принизили на 8 березня

Крім того, чоловікові інші батьки з глузуванням надіслали фото, на якому його дочка сумно сидить одна без подарунка, а інші діти весело грають іграшками.

"Це фото - зворотний доказ. Дитина залишилася без подарунка, і демонстративно скинули мені фото з приниженням її гідності. Спасибі, це зробить її сильнішою, а вас, "педагоги", залишить без роботи", ‒ написав Лесько.

Чоловік повстав проти поборів у дитсадку і його дитину принизили на 8 березня

Місцеве видання АС звернулося за коментарем з приводу інциденту до Черкаського міського управління освіти.

"Звичайно, це неправильно, так як ніяких подарунків до 8 березня ніхто не повинен робити. Батьки повинні робити їх вдома, а не в закладі. Такий збір коштів не дозволений. У нас є і відповідний наказ про заборону збору коштів на будь-які заходи. Чому не виконується? Запитаю про це у директора, працівників садочка. Чекаю їх пояснень. Відтак, вони неправильно проводили інформування батьків, не враховують вимоги чинного законодавства і винних будемо притягувати до адміністративної відповідальності", ‒ заявила заступниця начальника установи Ніна Вітковська.

Пізніше завідуюча дитсадком Аліна Колібняк розповіла журналістам, що адміністрація установи збором грошей не займається. І до справ батьківського комітету вони не стосуються.

читайте такожЯк працюють школи, дитсадки та вузи після локдауну: всі заборони та обмеження

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У Кривому Розі в батьківському чаті в Viber однієї зі шкіл вибухнув скандал на грунті збору грошей для покупки подарунка вчительці на день народження. Після того як з'ясувалося, що гроші відправили тільки половина батьків учнів, одна з матерів почала вивергати лайки на адресу незаможних школярів.
  • Одна з матерів писала що не бажає, щоб її дитина сиділа за однією партою з "незаможними".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти