В небі - стовп диму, зникло світло: росіяни вдарили бомбами по Сумах

21 вересня 2024, 16:51оновлено 21 вересня, 18:34
260
Російські окупанти запустили по Сумах кілька керованих авіабомб.
В небі - стовп диму, зникло світло: росіяни вдарили бомбами по Сумах
Росіяни атакували Суми КАБами / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео "Кордон.Медіа"

У суботу, 21 вересня, в Сумах прогриміли вибухи. Російські окупанти атакували місто КАБами. Про це повідомили Повітряні сили ЗС України.

Близько 16:04 в Сумах прогриміло два вибухи. На той час в регіоні була оголошена повітряна тривога.

Перед цим Повітряні сили повідомляли про активність ворожої тактичної авіації на східному та північно-східному напрямку. Військові попередили про загрозу застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей.

відео дня

"Підлі росіяни вчергове запустили КАБ по Сумщині та на Донеччині", - повідомили ПС.

Внаслідок ворожого удару над містом піднявся стовп дим. Наслідки російської атаки по Сумах наразі невідомі.

Оновлено 18:02: Сумська ОВА підтвердила, що росіяни здійснили авіаційний удар КАБами по обласному центру.

"Попередньо, одна людина отримала травми. Сталося загоряння сухої рослинності, зруйновано та пошкоддено приватні будинки. Проводиться ліквідація наслідків ворожої атаки", - йдеться в повідомленні.

За даними Сумської міської ради, у двох протилежних районах міста пролунали два вибухи - це дачна та промислова зони.

"На зараз без світла район Баранівки - обрив лінії. Викликів на швидку від постраждалих не надходило", - зазначили у міськраді.

Оновлено 18:25: Місцеві ЗМІ пишуть, що росіяни вдарили по дачному кооперативу в Сумах. Внаслідок ворожого удару зруйновані 2 дачних будинки, близько 10 - пошкоджені.

Що таке КАби?

Керована авіаційна бомба (КАБ) — один з видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення влучності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями та системою наведення, пише Вікіпедія.

Вони є одним з основних видів високоточної зброї, оскільки поєднують високу точність влучення і значну потужність бойової частини. Маса бомби коливається від 500 кг до 1500 кг.

Удари РФ по Україні - останні новини

Як повідомляв Главред, у ніч на 21 вересня російські окупанти запустили по Україні 25 засобів повітряного нападу – 9 ракет та 16 безпілотників. Українські захисники збили 5 авіаційних ракет Х-59/69 та 11 дронів "Shahed".

Також ввечері 20 вересня росіяни атакували Харків керованими авіабомбами. Очільник ОВА Олег Синєгубов уточнив, що пошкоджено автомобілі, кіоски та будівлю лікарні. Постраждали 15 людей, серед яких діти.

Крім цього, ввечері 2- вересня російські окупанти атакували Дніпро, внаслідок чого постраждав 19-річний хлопець. Удар також частково зруйнував будівлю освітнього центру і потрощив 11 автомобілів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти