"Можуть втратити половину літаків": МІУ закликало світ припинити співпрацю з цивільною авіацією РФ

1 березня 2022, 11:14
259
У разі введення відповідних обмежень та санкцій йдеться про втрату країною-окупантом близько половини цивільних літаків.
'Можуть втратити половину літаків': МІУ закликало світ припинити співпрацю з цивільною авіацією РФ
МІУ закликало світ припинити співпрацю з цивільною авіацією РФ/ МІУ

Разом з кораблями та поїздами російські літаки продовжують відправляти до вже всім відомого напрямку.

У Facebook команда Міністерства інфраструктури повідомила, що веде перемовини з міжнародними страховими компаніями у сфері авіаперевезень, а також компаніями, які постачають та надають у лізинг літаки, вертольоти та іншу авіатехніку.

"У разі введення відповідних обмежень та санкцій йдеться про втрату країною-окупантом близько половини цивільних літаків", – зазначають у Міністерстві.

відео дня

Більшість авіакомпаній світу, зокрема і російських, користуються послугами великих страхових компаній.

Таким чином, за інформацією агентства Cirium, 55% від російського цивільного авіаційного флоту перебуває у лізингу в міжнародних компаній. З усіх 980 пасажирських лайнерів, які використовують російські авіаперевізники - 515 літаків перебувають у лізингу іноземних власників.

У Міністерстві переконані, що якщо лише Ірландія прийме рішення про накладання цих санкцій на росію, то це вже зможе потужно вдарити по авіаційній галузі країни-окупанта, оскільки більша частина парку європейських літаків зареєстрована у юрисдикції Ірландії, яка є батьківщиною для 18 з топ-20 світових лізингових компаній.

"Впевнені, що зовсім скоро матимемо позитивні новини за підсумками переговорів. І нагадаємо, що літати окупанти тепер можуть хіба з Москви на Камчатку", – зазначають у дописі Міністерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти