Митрополит ПЦУ заявив, що Господь навряд чи хоче повернення Криму Україні

19 жовтня 2020, 16:17оновлено 19 жовтня 2020, 23:14
Митрополит і керівник Кримської єпархії Климент (Кущ) вважає, що за повернення Криму можна і потрібно молитися.
Климент
Митрополит Климент / УНІАН

Єпископ і керівник Кримської єпархії Православної церкви України митрополит Климент (Кущ) не вірить, що офіційному Києву вдасться повернути захоплений Росією в 2014 році півострів Крим під свій контроль.

Про це він заявив в інтерв'ю для проекту DetectorUA. Інтерв'юер на порталі YouTube.

"Я не вірю в український Крим. Може, хтось до цього і доживе. Але я не вірю в цю мантру, що Крим коли-небудь повернеться. З того, що я бачу, - у мене великі і великі сумніви", ‒ заявив митрополит.

За словами Климента за повернення Криму можна і потрібно молитися, але особисто у нього є серйозні сумніви з приводу того, чи хоче цього Господь.

"Молитися за це можна і потрібно. Але знову ж таки: ми цього хочемо, але хоче цього Бог? Наші бажання не завжди схвалює Бог. Можливо, ці випробування, які дає Господь, навіть найстрашніші, більш корисні, ніж те, чого ми хочемо. Тому все, що Бог дає, він дає людині на благо", ‒ підсумував він.

читайте такожФіларет буде вимагати від Константинополя інший томос для ПЦУ

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • Ієрарх Православної церкви України, архієпископ Харківський і Полтавський Афанасій (Шкурупій) у вкрай жорстких виразах розкритикував перемир'я у зоні військового конфлікту на Донбасі.
  • Священнослужитель, зокрема, закликав повалити чинну владу, а також заявив про зраду, яку вчинив президент Володимир Зеленський.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти