Мінус 86 окупантів, вертоліт Ка-52 і багато техніки: ЗСУ завдали серйозних втрат загарбникам на Півдні

6 вересня 2022, 06:37
614
Протягом понеділка, 5 вересня, авіація Збройних сил України завдала 18 ударів по позиціях, логістиці, командним та опорним пунктам ворога.
Українська авіація, вибух
Протягом дня авіація ЗСУ завдала 18 ударів по ворогу / Фото УНІАН

Збройні Сили України в понеділок, 5 вересня, ліквідували на півдні ще 86 російських окупантів. Також було знищено понад 20 одиниць ворожої техніки, чотири склади з боєприпасами та ударний ворожий вертоліт Ка-52.

Як повідомили у зведенні Оперативного командування Південь на Facebook-сторінці, загалом упродовж дня авіація ЗСУ завдала 18 ударів по позиціях, логістиці, командним та опорним пунктам ворога.

У районі Високопілля окупанти намагалися проводити розвідку за допомогою безпілотного шпигуна "Орлан-10", проте пострілом зенітного ракетного підрозділу він був знищений.

У районі Новогригорівки в Миколаївській області ВСУ приземлили ударний ворожий вертоліт Ка-52, а під час ракетної атаки по звільнених територіях Херсонської області, в районі Андріївки, силами протиповітряної оборони знищено дві ракети Х-59.

Ракетно-артилерійські підрозділи упродовж понеділка виконали 370 вогневих завдань з ураження підрозділів ППО окупантів, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби та понтонних переправ поблизу Дар'ївки та вздовж Каховської ГЕС.

Підтверджені втрати ворога становлять:

  • 86 військовослужбовців;
  • 4 танка;
  • 12 одиниць автобронетехніки;
  • 4 гаубиці 152 калібру "Мста-Б" і "Мста-С";
  • 3 гармати 152-го калібру "Гіацинт-Б" і "Гіацинт-С";
  • станція зв'язку;
  • протитанковий ракетний комплекс;
  • 4 склади ворожих боєприпасів у Бериславському, Херсонському та Баштанському районах.

Як повідомляв Главред, 5 вересня радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що в Херсонській області бійці Збройних сил України звільнили село Ольгине. Воно знаходиться недалеко від раніше звільненого Високопілля на півночі Херсонщини.

У неділю вранці, 4 вересня, бійці Збройних сил України підняли синьо-жовтий прапор над селищем міського типу Високопілля у Бериславському районі Херсонської області. Населений пункт знаходиться на північному сході Херсонщини і перейшов під контроль українських захисників. Інформацію про це підтвердили в пресслужбі бригади імені Івана Богуна.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти