Міноборони: окупанти перейшли на нову тактику - застосовують ДРГ і вбивають мирних українців

27 лютого 2022, 08:52
455
Російські окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України
війна, вторгнення РФ
Україна захищається від вторгнення Росії з ранку 24 лютого / Фото Reuters

У Міноборони України повідомили оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 06:00 неділі, 27 лютого.

Зазначається, що окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

"Йде третя доба російського військового вторгнення проти України. Колони броньованої техніки російських агресорів сповільнили темпи просування углиб території України. Війська противника, позбавлені своєчасного поповнення запасів палива і боєприпасів, зупиняються", - йдеться в повідомленні.

відео дня

У Міноборони зазначили, що особовий склад окупаційних військ, переважна більшість яких - це молоді строковики, виснажений попередніми військовими навчаннями і має низький морально-психологічний стан. Мають місце факти дезертирства, відмови військовослужбовців ЗС РФ від участі в бойових діях проти України та здачі в полон.

"Оновна тактика окупантів - рух і захоплення невеликих міст, сіл і автомобільних шляхів сполучення. Завдяки потужному опору цивільного населення, підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Національної поліції, спроби взяття під контроль великих міст успіху не мали", - заявили в Міноборони.

Також окупантам не вдалося заблокувати Київ. При цьому вони переходять до активного застосування диверсійно-розвідувальних груп, які знищують об'єкти цивільної інфраструктури і вбивають мирне населення великих міст.

"Нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, російський агресор завдав удару по нафтобазі у Василькові та зруйнував газопровід у Харкові. Окупанти продовжують підступно завдавати ударів по багатоповерховим житловим будинкам", - йдеться в повідомленні.

Впродовж доби по Києву та іншим містам були нанесені удари балістичними і крилатими ракетами, застосовувалася авіація з території тимчасово окупованого Криму і Республіки Білорусь.

З метою залякування місцевого населення РФ використовує військові частини і підрозділи, укомплектовані переважно особами кавказького зовнішності, з поганим знанням російської мови. Застосовується адресна розсилка загрозливих і панічних повідомлень.

Втрати окупаційних сил на кінець третьої доби збройної агресії Росії склали:

  • особовий склад: понад 3000 осіб та понад 200 - полоненими (інформація уточнюється);
  • літаки - 16 одиниць;
  • вертольоти 18 одиниць;
  • танки – 102;
  • ББМ різних типів - понад 540 одиниць;
  • ЗРК БУК - 1;
  • автомобільної техніки - понад 20 одиниць.

Як повідомляв Главред, за даними ЗМІ та їх джерел, українська армія розгромила під Гостомелем біля Києва підрозділ так званих "кадирівців" – елітний чеченський спецназ Росгвардії на чолі з генералом Магомедом Тушаєвим.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти