Метінвест збільшив постачання кисню у лікарні України до 100 тонн на добу

2 листопада 2021, 18:37оновлено 2 листопада 2021, 19:49
1 тонна кисню закриває потреби приблизно ста хворих на коронавірус в день.
ковид кисень
Ковід кисень / Reuters

В Україні металургійні підприємства, що входять до складу групи компаній "Метінвест", через пік епідемії коронавірусу збільшили до 100 тонн на добу кількість кисню, який вони забирають з виробництва і віддають лікарням для порятунку хворих на коронавірус.

"З 2020 року ми поставляємо кисень до лікарень. У 2021 році ми вже розуміли, що нас чекає зростання захворюваності восени, чергова хвиля. Тому в лікарнях Запоріжжя, Маріуполя, Авдіївки та Покровська ми відмовилися від балонового газу – це небезпечно, це дорого, це неефективно, і проінвестували в інфраструктуру лікарень, де встановили кисневі станції", – повідомив директор Департаменту регіонального розвитку групи "Метінвест" Олександр Вишняков, передає Сьогодні.

При цьому він розповів, що у зв'язку із зростанням споживання кисню в лікарнях восени 2021 року група "Метінвест" прийняла рішення збільшити поставки до 100 тонн на добу.

відео дня

"На сьогоднішній день тільки за останній місяць відвантажено понад 1700 тонн рідкого кисню. Якщо в жовтні добова норма становила 80 тонн на добу, то сьогодні, в листопаді, фактична цифра - це вже 100 тонн", – повідомив Вишняков.

При цьому він підкреслив, що 1 тонна кисню закриває потреби приблизно ста хворих на коронавірус в день.

Метінвест - вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є SCM (71,24%) та СМАРТ-ХОЛДИНГ (23,76%).

У 2020 році Рінат Ахметов спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом "Шахтар" та Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні у боротьбі з коронавірусом. З особистої ініціативи на цю мету було виділено понад 450 млн грн у рамках проекту Фонду "Боротьба з COVID-19 в Україні".

З початку епідемії Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу із поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн грн. Кошти прямували на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів та спеціалізованих лабораторій, засобів індивідуального захисту для медиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти