"Менше жертв": Зеленський назвав спосіб звільнити Крим без боїв

27 серпня 2023, 22:47
443
Президент України наголосив, що потрібно думати перш за все про збереження життя українських воїнів.
Украинские военные, Владимир Зеленский
Можна політично дотиснути демілітаризацію Росії в Криму, вважає Зеленський/ колаж: Главред, фото: 36 ОМБП імені контр-адмірала Михайла Бєлінського, Офіс президента України

На думку президента України Володимира Зеленського, можна буде "дотиснути демілітаризацію країни-агресорки Росії" у тимчасово окупованому Криму політичним шляхом.

За його словами, це можна буде зробити тоді, коли українські військові виженуть російських загарбників з півдня нашої держави і вже стоятимуть на адміністративній межі з окупованим Кримським півостровом. Це дало б змогу зменшити кількість жертв. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю "1+1".

Ведуча Наталія Мосейчук попросила президента України прокоментувати сказану ним на саміті Кримської платформи фразу, що він не впевнений, наскільки можна сьогодні публічно говорити про військову деокупацію Криму.

відео дня

"Менше жертв. Якщо ми будемо на адміністративних чи умовних кордонах з Кримом, я вважаю, що можна політично дотиснути демілітаризацію Росії на території українського Криму. Я вважаю, що це було б краще. Я думаю, перш за все, про тих, хто це буде виконувати", – зазначив Зеленський.

Деокупація Криму

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов сказав, як Україна звільнятиме Крим. Він наголосив, що звільнення Кримського півострова від російських окупантів найімовірніше відбуватиметься військовим шляхом, якщо країна-агресорка Росія до того часу не втямить, що їй потрібно забиратися з нашої території.

У той же час заступник командира батальйону "Арей" Української добровольчої армії Сергій Жеребило зазначив, що Крим звільнятиметься війною, а РФ розвалиться. Країна-агресорка Російська Федерація у своєму нинішньому форматі довго не існуватиме, вважає він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку до деокупації Криму і повідомив, що ЗСУ рухаються вперед і продовжують наступальну операцію. Він зазначив, що Росія може заплющити очі на звільнення Криму так само, як робила це під час відступу її військ із інших захоплених територій України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти