Зайвих повісток від ТЦК більше не буде - Міноборони

21 січня 2024, 12:07
У Міністерстві оборони України повідомили про усунення неполадок в електронному реєстрі.
Зайвих повісток від ТЦК більше не буде
Зайвих повісток від ТЦК більше не буде / колаж: Главред, фото: УНІАН , visit.ua

ТЦК приступили до оптимізації роботи і зайві повістки більше не будуть приходити громадянам. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник Міністра оборони Катерина Чорногоренко.

За її словами, після того, як в Україні ухвалять відповідний законопроект, запрацює Електронний кабінет військовозобов'язаного для актуалізації даних.

Для того, щоб військовозобов'язані актуалізували дані про себе, буде виділено окремий період. Після цього ТЦК використовуватимуть ці дані для своєї повсякденної роботи. При цьому, Катерина Чорногоренко стверджує, що верифікацію даних в електронному реєстрі "ОБЕРІГ" вже провели, а Міністерство оборони перевело паперову інформацію в цифровий формат.

відео дня

До того ж, цей реєстр допоможе поліпшити роботу ТЦК і перестати відправляти дубльовані повістки.

"Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаним прибути в ТЦК. Це має працювати як годинник, ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов'язаних", - додала Чорногоренко.

Мобілізація в Україні - актуальна інформація

Нагадаємо, в країні прийняли законопроект №10062, який передбачає удосконалення єдиного електронного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг". Зараз документ чекає другого читання. Однак законопроект розкритикував адвокат Ростислав Кравець.

Також, близько тижня тому Верховна Рада України відкликала законопроект про мобілізацію і повернула його на доопрацювання Кабінету Міністрів разом із зауваженнями, які торкнулися різних норм. Про те, що конкретно зажадали змінити у ВР повідомив Руслан Стефанчук.

Крім іншого, в Україні є потреба збільшувати потужності власних оборонних підприємств, це вплине на хід мобілізації та бронювання від неї деяких громадян. Про це повідомила заступник Міністра оборони Наталія Калмикова.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти