Позбавити всіх нагород зрадників - Зеленський вніс законопроєкт в Раду

16 липня 2024, 21:36
255
Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєк, згідно якого всіх зрадників позбавлять державних відзнак та звань.
Позбавити всіх нагород зрадників - Зеленський вніс законопроєкт в Раду
Зеленський хоче позбавити зрадників всіх нагород / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, УНІАН

Президент України Володимир Зеленський запропонував у Раді законопроєкт, згідно якого всіх "зрадників" держави мають позбавити державних нагород та звань. Про це повідомили на сайті Верховної Ради.

Зокрема, президент країни запропонував позбавити всіх державних нагород людей, котрі виступають за популяризацію чи пропаганду держави-агресора або вчинення інших протиправних дій проти України.

"Це стосується тих, хто отримував державні нагороди України, в тому числі "Героя України", ордена "За заслуги" та інші, але вибрав для себе не Україну - вибрав ворога і зараз підтримує Росію так чи інакше, або взагалі перебуває на її території", - уточнив Зеленський.

відео дня

Як сказав Зеленський, таких людей не варто нагороджувати, але тільки називати "зрадниками". Президент наголосив, що просить Раду розглянути такий законопроект найближчим часом.

Політика України та війна

Нагадаємо, українські військові вийшли з Кринок на Херсонщині та Урожайного на Донеччині.

Україна може отримати від Франції винищувачі Mirage-2000-5 - коли Україна отримає кращі винищувачі ніж F-16, пілотів нібито вже готують.

Збройні сили України підтвердили удари по російських загарбниках в Маріуполі у ніч проти 16 липня. Як зауважив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, було уражено комплекс С-300.

Також читайте інші новини про війну:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти