Куса відповів, чи перенесеться війна на територію Росії

13 листопада 2022, 12:48
На думку Куси, поки в Росії буде жива путінська політична та ідеологічна система, українцям доведеться жити, так само, як Ізраїлю – в стані війни.
Ілля Куса, прапор України
Ілія Куса припускає, що війна триватиме до кінця 2023 року / Главред, УНІАН

Російсько-українська війна може тривати до кінця наступного року. Але передумов для її перенесення на територію Росії немає. Таку думку озвучив під час чату на Главреді експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса, відповідаючи на запитання, коли закінчиться війна.

"Я думаю, що до кінця наступного року війна ще йтиме. Мені складно давати такі прогнози, це ворожіння на кавовій гущі", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, в якій конфігурації повинна існувати Росія, щоб не становити загрозу Україні, своїм сусідам і світу, Куса заявив, що можливі два варіанти.

відео дня

"Існує тільки дві форми, в яких Росія не буде представляти загрозу іншим: або у формі демократичної держави і справжньої федерації, тобто децентралізованої, або у формі різних держав, - зазначив він.

На думку Куси, поки в Росії буде жива путінська політична та ідеологічна система, українцям доведеться жити, так само, як Ізраїлю – в стані війни.

Також він зазначає, що в Росії поки немає передумов для громадянської війни.

"Росія - складна багатонаціональна країна, де є протиріччя конфесійного, політичного характеру та інші. Але поки є сильна централізована держава, я не думаю, що в Росії щось подібне станеться. Щойно російська держава почне руйнуватися, такі ризики виникнуть у багатьох національних республіках. І не в слов'янській частині Росії, а на Кавказі", - зазначив Куса.

Також він не вірить, що війна перенесеться на територію Росії, а ворога доведеться "добивати" в Москві.

"У нас немає на це ресурсів, та й необхідності в цьому немає. Тим більше в наших умовах, коли ми і так пошарпані війною. Йти ще кудись, тим більше, в Росію - навіщо? Я не бачу ні передумов для цього, ні готовності західних країн допомогти в цьому, ні у нас ресурсів для цього", - зазначив він.

Подальші перспективи війни: контекст

12 листопада в інтерв'ю Главреду блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що до кінця 2023 року можливо звільнити всю територію України, хоч це буде складно - все залежатиме від темпів поставок озброєнь від західних партнерів.

Водночас, російський опозиційний політик, журналіст Ігор Яковенко заявив Главреду, що Росія повторить долю СРСР: вона остаточно розвалиться, а наступника Путіна не буде.

Україні потрібно, щоб в Росії розгоралася смута, а протистояння глави Кремля Володимира Путіна з російськими генералами посилювалося, вважає Ігор Яковенко.

Більше новин про війну:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти