Хто з українців може залишитися без субсидії і як цього не допустити

4 грудня 2023, 17:59
Деякі українці в 2023 році можуть позбутися житлової субсидії. Це може статися в разі заборгованості, кажуть чиновники.
Субсидія
За словами чиновників, субсидію можуть скасувати, якщо у жителів є заборгованість / Колаж фото УНІАН

Деякі українці під самий кінець нинішнього року можуть позбутися житлової субсидії. Така неприємна ситуація може статися в разі заборгованості, що виникла в період 3 місяців і перевищує 680 грн. Про це розповіла директор департаменту пенсійного Фонду Олена Охріменко в ефірі "Суспільного".

За словами чиновниці, субсидію можуть скасувати, якщо у жителів є заборгованість.

"Якщо заборгованість виникла в період трьох місяців, перевищує 680 грн і не погашена", – підкреслила Охріменко.

відео дня

У цьому випадку Пенсійний фонд не буде призначати субсидію до тих пір, поки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість. Зазначимо, згідно з рішенням Кабміну субсидія призначається, якщо витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до завершення воєнного стану і протягом місяця після його скасування. Розмір субсидії в неопалювальний сезон становить в середньому від 350 до 400 грн.

Соціальні виплати в Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, в Україні в 2024 році планують перерахувати прожитковий мінімум - але навіть після цього його фактичний розмір буде помітно вище того, який використовують для розрахунку соціальних виплат.

Водночас, в Україні частина пенсіонерів може залишитися без пенсійних виплат. Зокрема, в деяких випадках працюючим громадянам пенсія не виплачується і припиняється на час працевлаштування. Це стосується тих українців, які вийшли на пенсію за вислугою років. Про це заявили чиновники Пенсійного фонду України (ПФУ), відповідаючи на запитання однієї з українських пенсіонерок.

Також, українці часто плутають житлову субсидію і пільгу на послуги ЖКГ, вважаючи, що це різні назви одного і того ж виду соціальної виплати. Однак це не так, роз'яснили чиновники на Урядовому порталі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти