Кривава бійня в Дніпрі: спливли дані про знущання в частині, де служив Рябчук

29 січня 2022, 17:18оновлено 29 січня 2022, 17:53
Командування військової частини 3021 в Дніпрі створювало ненависть між офіцерами і солдатами.
рябчук
Артем Рябчук / Фейсбук Д. Монастирського

У військовій частині Нацгвардії, 20-річний боєць якої Артемій Рябчук розстріляв п'ятьох людей, практикувалися "особливі методи виховання".

Про це Суспільному розповів колишній службовець військової частини 3021 у Дніпрі Сергій Грищенко.

Він стверджує, що керівництво частини тиснуло на солдатів. За його словами, він доповідав про це в управління Нацгвардії ще в 2018 році, проте його тоді ігнорували.

За словами Грищенка, командування військової частини використовувало "особливі методи виховання", що полягали у створенні ненависті між офіцерами і солдатами.

"У цій військовій частині - надзвичайний психологічний тиск. Недарма два солдати там вчинили самогубства саме з цих причин. Тільки вони були більш пригнічені морально, ніж Артем. Я сам був у схожому стані, потрапив до лікарні. Не виправдовую дій Артема, злочин не можна виправдати. Я просто розповідаю, яка ситуація там була", - додав колишній боєць НГУ.

читайте такожОбзивали "шісткою " і" стукачем": спливли деталі про бійця НГУ, який розстріляв людей у Дніпрі

Кривава бійня в Дніпрі

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по товаришах по службі. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 – отримали поранення. Рябчук зі зброєю і патронами втік. Наразі його затримано. ДБР відкрило кримінальне провадження.

Як повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, Рябчук є призовником строкової служби з міста Ізмаїл Одеської області, виріс без батька.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти