Кравчук зловив Росію на брехні з питання Донбасу і Криму

27 лютого 2021, 21:32
Росію можна змінити тільки одним шляхом, впевнений Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

У російському істеблішменті сформувалося стійке ставлення до України, як до сфери стратегічних інтересів Росії, заявив перший президент України Леонід Кравчук.

В інтерв'ю Крим.Реалії він нагадав, що свого часу ця формула була затверджена Державною думою.

Екс-президент України скептично оцінив ймовірність того, що найближчим часом в РФ можна очікувати демократичних змін.

"Найближчим часом вона не зміниться. Її можна змінити тільки одним шляхом, а саме: об'єднати сили і змусити її різними способами, зазвичай не військовими. Санкції, дипломатичні впливи різного роду, обмеження, передбачені в документах міжнародного права. Тобто на Росію потрібно впливати тими ж методами, які вона використовує, впливаючи на інших", - зазначив він.

читайте такожКравчук припечатав Путіна і назвав його ворогом УкраїниУ той же час глава української делегації в ТКГ вказав на принципову відмінність ситуації в Криму і на Донбасі.

"Крим Росія ввела до складу РФ. Щодо Донбасу - і заява президента, і кремлівських лідерів полягає в тому, що це територія України. І, мовляв, центральна влада веде боротьбу з тими, хто живе на цій території України і хоче жити по-іншому. Тобто це внутрішня, мовляв, справа України, а Росія до цього не має ніякого відношення. Ну брехня очевидна, і це вже не просто можна приховати, це весь світ бачить, і не просто бачить, але і говорить про це", - додав Кравчук.

Переговори по Донбасу:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти