Кравчук пояснив ідею нового референдуму щодо Криму та Донбасу

28 лютого 2021, 04:30
У референдумі повинна брати участь вся Україна, впевнений екс-президент.
Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

В Україні немає єдності з питання врегулювання ситуації на Донбасі і в Криму, заявив перший президент України Леонід Кравчук.

Як підкреслив він в інтерв'ю Крим.Реалії, в умовах відсутності консенсусу суспільства і політичних сил має сенс провести всенародне волевиявлення з цих питань.

"Якщо ми не зможемо найближчим часом знайти спільних зусиль, не зможемо всіх об'єднати навколо нашої головної ідеї повернути суверенітет, цілісність і незалежність, особливо територіальну цілісність всієї України, значить треба шукати інші шляхи, через вплив народу. А найвища сила у народу. Але це не означає, що питання референдуму є своєчасним. Коли ми вичерпаємо всі інші можливості, і вони не дадуть наслідків, можливо і до цього доведеться вдатися", - пояснив екс-президент.

На його думку, важливо знайти правильне формулювання для референдуму, при якій можна дати відповідь – "так" або "ні": "А для того, щоб так відповісти, треба, щоб не було ніяких двозначностей формулювання. Якщо зібрати групу юристів, політологів, таке формулювання можна знайти".

В той же час Кравчук додав, що в референдумі повинна брати участь вся Україна: "Тому що ви є частиною України, і ваше відділення може мати наслідки для всієї України. Таким чином, якби був такий референдум, він скасував би регіональний референдум у Криму. Це і є референдум всеукраїнський".

читайте такожКравчук підловив Росію на брехні з питання Донбасу і Криму

Переговори по Донбасу:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти