Кравчук звинуватив Росію в хитрому підступі на переговорах по Донбасу

1 травня 2021, 22:08
РФ хоче довести, що вона не бере участі в конфлікті, пояснив Леонід Кравчук.
Кравчук розкрив суть переговорів щодо Донбасу
Леонід Кравчук / УНІАН

На переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу обговорювався проект документа про відновлення режиму тиші, з пропозиціями заступника глави Адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

Як розповів в інтерв'ю НВ перший президент незалежної України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, виникли проблеми по суб'єктності тих людей або організацій, які будуть виконувати досягнення всеосяжної тиші.

Він підкреслив, що Росія і представники ОРДЛО написали в документі: "Україна і ОРДЛО" і пояснив, що не може бути в одному рядку в документі згадуватися Україна і ОРДЛО.

"Тобто вони продовжують таку лінію, що, мовляв, Росія не бере участі в конфлікті, це наше "внутрішнє питання" і ми повинні домовлятися з ОРДЛО. Тому ми запропонували [підписати цей документ повним складом] ТКГ - це ОБСЄ (постійно діючий представник), Росія і Україна, і представники ОРДЛО. Тому що це порядок застосування термінології, вже визначений у Мінських консультаціях та [практиці] прийняття документів протягом майже семи років. Тому тут немає ніяких проблем, все визначено, ми нічого нового не вводимо. А ось те, що пропонувала Росія, — вони вводять вже нове... в назві документа ТКГ, а в тексті про Тристоронню контактну групу забули, є тільки Україна і ОРДЛО. Ну такого ж не буває, це штучне прив'язування ситуації до конкретних категорій, не можна цього робити. І ми виступили саме проти цього", - додав Кравчук.

читайте такожУ Кравчука розкрили підсумки засідання ТКГ щодо перемир'я на Донбасі

Переговори по Донбасу:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти