Контрнаступ ЗСУ розпочнеться між Великоднем та 9-м травня - Світан

17 березня 2023, 13:47
Військовий експерт вважає, що ЗСУ будуть атакувати на трьох напрямках
ВСУ, Роман Світан
ВСУ, Роман Світан / 93-тя ОМБр, скріншот YouTube

Контрнаступ ЗСУ розпочнеться вже незабаром, впевнений військовий експерт Роман Світан.

Про це свідчить кількість сил і засобів, які українське військо може перекинути на фронт, заявив він в інтерв'ю РБК-Україна

"Та кількість техніки, яка є, їде і готується, може свідчити про те, що не раніше, ніж через місяць, але не пізніше, ніж через два місяці, почнуться наступальні дії. Але це почнеться точно після Великодня", - зазначив полковник Світан.

На думку Світана наступ може початися між Великоднем (16 квітня) і 9 травня. Також, ймовірно, ця дата може і посунутися. Світан вважає, що ЗСУ будуть атакувати на трьох напрямках: одному основному і двох другорядних.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

"Ті, що пишуть зараз ЗМІ, - це другорядні. Їх завдання - розтягнути по лінії фронту війська противника. Чим далі по кінцях фронту будуть розтягнуті війська противника, тим краще. А основний удар буде посередині", - заявив Світан.

Основний напрямок буде визначено по ходу бойових дій. Все буде залежати від успіхів на кожному з напрямків.

Як повідомляв Главред, в ході засідання Ставки верховного Головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати підтримують рішення українського президента Володимира Зеленського щодо оборони Бахмута.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти