Командир кинув і втік: "ч*обік" здався в полон у першому бою і розповів про купу проблем в армії РФ

12 жовтня 2022, 16:48оновлено 12 жовтня 2022, 17:50
Мобілізованого кинули на фронт без підготовки і з поламаною технікою. У результаті він ледве вижив, добрався до ЗСУ і здався.
Мобилизация в РФ, пленный мобилизированный Егор Чеботарев
Мобілізований в РФ Чоботарьов здався в полон у першому бою і розповів про купу проблем в армії РФ/ скрін, Telegram

Російський окупант 28-річний молодший сержант Єгор Чеботарьов здався в полон ЗСУ у першому ж бою. Це сталося на десятий день після того, як його мобілізували.

Він розповів, що на фронт мобілізованих росіян кинули без попередньої підготовки, до того ж на техніці, яка одразу поламалася. Історію російського призовника розповів у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Чеботарьов прибув в Україну навіть без медичного огляду. Його відправили воювати з кістою в голові, судомами та обмеженою працездатністю.

Командиром його взводу призначили мобілізованого офіцера, який не проходив службу в армії і лише закінчив військову кафедру цивільного вищого навчального закладу.

Групу окупантів 29 вересня відправили у село Зарічне Донецької області на двох БМП-2. Проте у Зарічному їх обстріляли, і після командир втік на одній з БМП, лишивши другу. На другій бойовій машині піхоти перебували 11 окупантів разом з Чеботарьовим, і їм довелося самостійно намагатися вибратися.

Проте коли в дорозі Чеботарьову стало погано, його "товариші по зброї" не стали надавати йому допомогу – просто рушили далі й залишили його "на поталу долі".

Після цього загарбник, у якого не було своєї карти чи радіостанції, втратив орієнтування і заблукав. Вранці 1 жовтня Чеботарьов натрапив на позиції українських військових і добровільно здався в полон.

Окупанти масово здаються в полон ЗСУ

Нагадаємо, у Херсонській області 12 російських загарбників 103 полку ЗС РФ здалися в полон українським воїнам. Серед полонених є кілька поранених. Багато хто з окупантів зізнався, що воює проти України ще з 24 лютого.

Раніше повідомлялося, що ще одна група військових здалася в полон ЗСУ разом зі своїм бронетранспортером. Українські бійці зафіксували це на відео. У ролику зафіксовано момент приїзду окупантів на БМП до місця здачі в полон. Для ідентифікації росіяни позначили свою техніку білим прапором.

Також раніше повідомлялося, що ЗСУ почали вибивати окупантів з Луганщини і брати в полон "мобіків" з РФ. У полон вже потрапляють росіяни, які потрапили під оголошену Володимиром Путіним мобілізацію в РФ.
Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти