Зеленський: після перемоги над Росією ми будемо в НАТО, а в ЄС – через 2 роки

11 лютого 2023, 13:37оновлено 11 лютого 2023, 15:10
Володимир Зеленський розкритикував "песимістичні" прогнози світових лідерів щодо вступу України до НАТО та ЄС.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський назвав "свої терміни" в контексті членства нашої країни в Європейському Союзі і НАТО.

В ході саміту, організованого банком JP Morgan, президент зазначив, що наша країна може стати членом ЄС вже через два роки. Зеленський розкритикував "песимістичні" прогнози світових лідерів, які кажуть, що для повноцінного членства України в ЄС, їй знадобитися мінімум 10 років.

"Ми бачимо, що ми можемо бути в ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки", - сказав він.

відео дня

За словами Зеленського, Україна може приєднатися до НАТО після перемоги у війні. За його словами, це станеться перш, ніж західні лідери схвалять український "пакет з гарантій безпеки".

"Тому, що вони приймають рішення повільно, це бюрократія... І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО", - зазначив лідер України.

Членство України в НАТО

У листопаді Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання вступу України до НАТО розглядатиметься вже після перемоги у війні з Росією.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна навряд чи зможе вступити до НАТО через позицію Росії. За словами Мкрона, Україна зазнала російської агресії та потребує гарантій безпеки. Однак такі гарантії повинні бути надані й самій Москві. Все закінчиться переговорами і не можна допустити, щоб їх вели Китай і Туреччина.

Зазначимо, недавнє соцопитування показало, що українці підтримують відновлення ядерного статусу України та вважають, що найоптимальнішою гарантією безпеки для країни стане вступ до НАТО.

Також повідомлялося, що в НАТО заявили про готовність до прямого бойового зіткнення з Росією. Про це сказав глава військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю RTP.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти