Клімкін заявив, що Україна має готуватися воювати на території Росії

13 березня 2021, 15:25оновлено 13 березня 2021, 15:59
611
Україна повинна починати активну інформаційну війну на території Російської Федерації, переконаний колишній глава українського зовнішньополітичного відомства.
Клімкін
Клімкін заявив, що Україна має готуватися воювати на території РФ / УНІАН

У Росії падає підтримка анексії Криму, на цьому тлі Україна має починати активну інформаційну війну на території ворога й роз'яснювати росіянам, що їхні проблеми почалися через окупацію півострова, заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Зараз в Росії падає підтримка окупації Криму, і ось зараз би починати готуватися заходити в російські мережі ... воювати потрібно на їх території. Дивіться, як російська молодь виходить за Навального. Ось зараз би зайти в "Тік-Ток", "Вконтакте", і пояснити, що економічні проблеми Росії пов'язані з окупацією Криму", - підкреслив Клімкін в ефірі телеканалу Україна 24.

Також Клімкін висловив думку, що Путін не зацікавлений у проведенні нової зустрічі лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція і Німеччина) для врегулювання ситуації на Донбасі. Замість цього Кремль підіймає ставки на Донбасі й намагається домовитися з адміністрацією президента США Джо Байдена.

"Зараз Путін вже почав торгуватися з новою американською адміністрацією. Звичайно, для нього проводити зустрічі в "нормандському форматі", говорити з нами, німцями і французами, - це історія, яка йому заважає. Він розкладає пасьянс з багатьох питань, там є і питання енергетики, санкцій, кліматичних змін. Вони шукають нові тези для торгівлі з американською адміністрацією", - сказав Клімкін.

Кримське питання - про що йшлося раніше:

  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання і агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року і вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.
  • 1 березня прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не здійснювала анексію Криму, півострів на законних підставах возз'єднався з РФ.
  • 11 березня Рада національної безпеки та оборони затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. Як заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, документ перебуватиме в загальному доступі, також його переведуть на англійську мову і відправлять союзникам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти