Росіяни чекають температуру нижче нуля для масованих обстрілів - Міненерго

13 листопада 2023, 13:04
Росія завдаватиме масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України, коли температура повітря довго буде нижче нуля, кажуть у Міненерго.
Блекаут, лампочка
У той період, коли в нашій країні температура повітря довго буде нижче нуля, росіяни спробують домогтися блекаутів - Міненерго / колаж Главред, фото УНІАН

Країна-агресор Росія завдаватиме масованих ракетних ударів щодо енергетичної інфраструктури України у той період, коли в нашій країні температура повітря довго буде нижче нуля. Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі єдиного телемарафону.

"Мені здається, вони чекають істотного падіння температури, щоб вона довгий час трималася на мінусі, і тоді будуть наносити удари. В такому випадку, безумовно, низька температура приносить шкоду. Насправді тут немає якоїсь позначки, будь – яка мінусова температура вже підвищує ризики", - сказав він.

Керівник Міненерго додав, що поки не фіксується таких масованих атак, які були 10 жовтня 2022 року, коли росіяни використовували до ста ракет.

відео дня

"У нас є інформація, що вони до цього готуються, ми будемо відповідним чином реагувати", – зазначив він.

Ситуація в енергосистемі України

Нагадаємо, окупанти агресора Росії взимку можуть знову повторити акти енергетичного терору, але вже у великих масштабах. Україні потрібно захистити свої міста, енергоінфраструктуру і коридори в Чорному морі, щоб вистояти в битві і здобути перемогу. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Однак, як заявляв міністр енергетики Герман Галущенко, енергетична система України повністю готова до зими, вперше зробили і систему захисту від ракетних атак агресора Росії. Єдиною загрозою енергетики є обстріли окупантів і в країні можливі блекаути, але вони будуть короткочасними.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти