Як не потрапити на гачок екорейдерів - поради юристів

30 липня 2021, 18:20
Експерти розповіли, що структура завжди класична: є організатор, під ним громадські організації, і вже далі місцеві активісти.
Як не потрапити на гачок екорейдерів - поради юристів
Активісти не завжди здогадуються, що ними маніпулюють / скріншот з відео

В Україні були випадки екорейдерства, учасники якого не займалися питаннями екології, а під її прикриттям "кошмарили" підприємців. Юристи вирішили допомогти порадами бізнесу, і виклали головні ознаки тих, хто заробляє на питаннях екології.

У сюжеті 5 каналу експерти розповіли, що структура завжди класична: є організатор, під ним громадські організації, і вже далі місцеві активісти. При цьому дві останні ланки не завжди здогадуються, що ними маніпулюють.

"Питання в тому, що в цьому випадку громадські організації розуміють, що вони будуть залучені до протиправної схеми, у цій їх просто використовують, маніпулюючи їхнім світлим баченням захисту чистого чи безпечного довкілля. Ця проблема, коли вигадується чи створюється, навіюється все місцевим людям, місцевим активістам, які будуть підтримувати повністю це все", – розповів партнер адвокатського об'єднання "Екобезпека" Іван Проданик.

За словами юристів, звичайні громадяни також можуть без зусиль відрізнити справжніх захисників екології від тих, хто заробляє на рейдерстві під прикриттям турботи про екологію.

Наприклад, якщо громадські організації не мають чітко визначеної мети, невідомі в екологічних колах, не мають публікацій, і не мають в штаті екологів або прозорості у фінансуванні – велика ймовірність долучитися до екорейдерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти