Як уникнути емоційного вигорання: експерт дала цінні поради тим, хто працює віддалено

7 вересня 2021, 05:28оновлено 7 вересня 2021, 14:47
Працівники дистанційки додатково витрачають на виконання своїх обов'язків на 2,5 години на день більше, ніж до початку карантину.
Дистанційна робота
Віддалена робота займає більше часу, ніж офісна / Forbes.ru

Опитування ТINYpulse показало, що близько 86% людей, які працюють вдома, зазнали емоційного вигорання. У той же час, серед офісних працівників даний показник на 17% менший.

Консультантка компаній Fortune 500 Лаура Пендерграсс дала поради, які допоможуть уникнути емоційного вигорання людям, які працюють з дому.

Експерт стверджує, що стрес від пандемії і вигорання не є новими явищами. Просто сьогодні люди відчувають його зовсім по-іншому.

"Люди були втомлені і розгублені на початку карантину, проте зараз відчувають себе ще більш пригніченими, адже розуміють, що навіть через 18 місяців світ досі "не став на рейки", - говорить Пендерграсс.

За її словами, пандемія COVID-19 не призвела до появи більшої кількості вільного часу. А працівники дистанційки і зовсім додатково витрачають на неї на 2,5 години на день більше, ніж до початку карантину.

Тому їм слід вимикати гаджети і займатися улюбленою справою.

Також на думку Пендерграсс, варто переглянути список своїх справ і встановити цілі, яких фізично можна досягти за день або максимум - за тиждень.

Експерт зазначає, що складання списків допомагає орієнтуватися у всьому хаосі життя, втамовує тривогу і відновлює почуття мети. Але воно буде неефективним, якщо ви вирішили зайнятися багатомісячним проектом, адже це не дасть ніякого позитивного психологічного підкріплення.

Консультант акцентує, що емоційне вигорання виникає не тільки від перевантаження, але і від монотонності. Тому важливо привнести щось нове в своє рутинне життя. Можливо варто змінити власні навички, щоб відновити почуття свободи і інтересу.

"А ще дуже важливо знайти нову надію", - підсумувала Пендерграсс.

Нагадаємо, раніше в Ісландії з 2015 по 2019 роки проходив дивовижний експеримент. Дослідники з'ясовували, як на людях позначається менша кількість робочих годин. А саме - чи ефективно вони виконують свої обов'язки за ту ж зарплатню, але з меншою кількістю часу в офісі.

Вчені надали співробітникам різних компаній можливість чотириденки. І вже з самого початку було ясно, що працездатність учасників експерименту не просто не змінилася, а поліпшилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти