Javelin і потужні гаубиці: Естонія озброїть Україну для захисту від агресії РФ

31 грудня 2021, 10:41
Естонія планує поставити Україні кілька десятків ракет.
Javelin
Боєць ЗСУ з комплексом Javelin / УНІАН

Міністерство оборони Естонії планує поставити Україні протитанкові ракети Javelin, а також 122-мм гаубиці, повідомив начальник відділу міжнародного співробітництва Міністерства оборони Пеетер Куймет (Peeter Kuimet).

Як підкреслив він у коментарі ERR, Естонія підтримує навчання українських саперів, спецназівців, військових медиків, артилеристів та обмінюється інформацією з 2014 року.

"Зараз, коли російські війська знову зосереджуються біля кордонів України, Естонія планує значно збільшити свою підтримку. Міністерство оборони прийняло принципове рішення підтримати Україну озброєннями і боєприпасами", - зазначив Естонський військовий.

За його словами, перед прийняттям остаточного рішення необхідно отримати згоду від США як країни-виробника протитанкової зброї, а також від колишніх власників гаубиць у Фінляндії та Німеччині.

Свого часу Естонія закупила і отримала в якості підтримки ракети Javelin з США. Ціна однієї ракети коливається від 75 000 до 130 000 євро, в залежності від контракту і конкретного типу ракети. Естонія планує поставити Україні кілька десятків таких ракет.

Естонія закупила раніше у Фінляндії 42 гаубиці і боєприпаси до них в 2009 році і заплатила за них 31 мільйон крон. Скільки знарядь вона готова передати Україні, не повідомляється. Біля самої України стоять на озброєнні близько 150 таких знарядь.

Крім відправки зброї і боєприпасів, Естонія також планує збільшити так звану "м'яку допомогу", в тому числі готує до відправки пересувний комплекс польового госпіталю, навчить роботі на ньому українських військових медиків.

читайте такожJavelin не захистять від агресії РФ: у ЗСУ пояснили, чого не вистачає Україні

Нагадаємо, раніше американські журналісти в репортажі з Донбасу продемонстрували кадри з українськими військовими озброєними ПТРК Javelin.

Журналісти відвідали місто Авдіївка та продемонстрували на Донбасі тренування військових України з протитанковими комплексами Javelin.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти