США готуються озброїти Україну комплексами Stinger, Javelin і вертольотами - CNN

23 листопада 2021, 10:29оновлено 23 листопада 2021, 12:15
Пентагон може передати Києву обладнання, яке закуповувалося для Афганістану.
США готуються озброїти Україну комплексами Stinger, Javelin і вертольотами - CNN
/ Defense.gov/Marine Corps Lance Cpl. Elias Pimentel

У зв'язку з нарощуванням військ РФ у кордонів України адміістрація президента США Джо Байдена розглядає питання відправки Києву військових радників, обладнання та озброєння.

Як повідомляє CNN з посиланням на обізнані джерела, у зв'язку із загрозою нової військової операції Росії в січні-лютому 2022 року проти України, США почали готувати новий пакет допомоги.

Чим США планують озброїти Україну

Зокрема, мова йде про протитанкові ракети, ПТРК Javelin, а також міномети. Також в Україну можуть відправити військових радників.

Крім того, розглядається питання поставок комплексів Stinger. Також в адміністрації розглядають питання поставок в Україну вертольотів Мі-17, які були закуплені для Афганістану.

Пентагон зараз обмірковує, що робити з обладнанням, яке закуповувалося для Афганістану. Тому один з варіантів це поставити його українській стороні.

Інші джерела видання висловлюють стурбованість тим, що поставка Stinger може бути розцінена Кремлем як серйозна ескалація конфлікту. Чиновники також розглядають питання додаткових жорстких санкцій, які обговорюються з союзниками на Заході.

читайте такожСША пригрозили Путіну через маневри на кордоні з Україною

Довідка:

Stinger - це переносний зенітно-ракетний комплекс класу "земля-повітря", призначений для знищення низьколітучих літаків і вертольотів. Прийнята на озброєння США в 1981 році. Максимальна прицільна дальність 200-4500 метрів. Маса ПЗРК становить 14,3 кг.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс. Призначений для ураження бронетехніки і низьколітких малошвидкісних цілей. Є першим серійним ПТРК третього покоління.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про те, що дії білоруського режиму Олександра Лукашенка з нелегалами на кордоні Польщі відволікають увагу від активності Росії на кордоні з Україною.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", - підкреслив він.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти