У розвідці розкрили деталі удару ЗСУ американськими Javelin на Донбасі

22 листопада 2021, 10:50
США повинні надати Україні більше озброєння, підкреслив Кирило Буданов.
Javelin
ЗСУ застосували комплекси Javelin на Донбасі / Фото Reuters

На Донбасі Збройні сили України використовували проти російських військ американські комплекси Javelin разом з безпілотниками турецького виробництва Bayraktar.

Як розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times, ЗСУ потребують додаткових поставок американського озброєння.

"Нам потрібно більше. Жодна країна, крім України, не має відкритої війни з Росією. А у нас вже сім років", - підкреслив він.

Український військовий звернув увагу на те, що американський комплекс Javelin надає значний психологічний стримуючий ефект на агресора.

Він упевнений в тому, що США повинні надати Україні більше озброєння.

"Ось чому ми впевнені, що США повинні дати нам все, чого ми не отримували раніше. І прямо зараз. Для цього найкращий час. Тому що після цього може бути дуже пізно", - додав Буданов.

читайте такожЗСУ вдарили з Javelin на Донбасі, стали відомі деталі

Раніше повідомлялося про те, що 26 жовтня ЗСУ застосували турецький безпілотник Bayraktar на Донбасі. Війська відповіли на дії російських гібридних військ "ДНР", які обстріляли позиції ООС у напрямку Гранітного. Була знищена ворожа гармата.

У штабі операції об'єднаних сил підтвердили факт застосування безпілотного літального апарату Bayraktar на Донбасі. Українські військові заявили, що російські бойовики з гаубиць Д-30 обстріляли позиції ЗСУ в районі Гранітного. Поранення отримали два українських військових, один з них загинув. За наказом головнокомандувача військ Валерія Залужного в ситуації був задіяний безпілотник Bayraktar.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти