"Їм потім гірше буде": Арестович попередив про наслідки у разі ракетного удару РФ по Києву

17 серпня 2022, 21:04оновлено 11 липня 2023, 13:47
Обстріл ракетами української столиці нічого не дасть для країни-агресорки.
Алексей Арестович, российская ракета
Арестович попередив про наслідки у разі ракетного удару РФ по Києву/ УНІАН

Українські оборонні відомства та багато експертів уже неодноразово попереджали, що Росія може завдати ракетного удару по Києву 23 і 24 серпня – у День Державного Прапора та День Незалежності України. Але якщо РФ таки зважиться на такий крок, ці дії не дадуть для країни-агресорки абсолютно ніяких результатів для її цілей у війні.

Тому такий ракетний обстріл буде безглуздим. Таку думку висловив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Юлії Латиніній.

"Стрілянина ракетами по Києву, навіть якщо така трапиться, нічого не додасть російським цілям і завданням операції, спробам їх досягти. Нічого не дасть до утримання ситуації, до ситуації можливої оборони того, що вже завойовано. Це просто безглуздо з усіх боків. Чисто емоційний жест – щоб убити побільше цивільних і зіпсувати нам свято?", – зазначає Арестович.

відео дня

Він попередив, що Україна відповість на такий жест з боку РФ, і після цієї відповіді окупантам буде гірше.

"Їм буде там набагато гірше, ніж нам тут, у разі удару", – наголосив він.

За словами радника голови ОП, питання запобігання таким ударам вирішуватимуть президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Раніше ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко зазначав, що країна-агресорка РФ може влаштувати масовану ракетну атаку по Україні у День Незалежності 24 серпня, а також напередодні цієї дати – 23 серпня. Російський диктатор Володимир Путін не пропустить таку важливу для України дату без уваги, впевнений генерал.

Також раніше повідомлялося, що один із зенітних ракетних дивізіонів Збройних сил України показав надзвичайну майстерність, зумівши збити за 3 хвилини шість російських ракет "Калібр".

Дивіться онлайн новини Києва:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти