Хакерська атака на держсайти України: у Держспецзв'язку заявили, що витоку даних немає

14 січня 2022, 10:17
Частину постраждалих державних ресурсів вже відновлено. Інші - будуть доступні найближчим часом. Мобільний додаток Дія працює в штатному режимі.
хакер
Минулої ночі хакери атакували урядові сайти і Дію / Фото pixabay.com

Внаслідок хакерської атаки, яка була здійснена в ніч з 13 на 14 січня на низку урядових сайтів, витоку персональних даних не відбулося.

Як повідомили в пресцентрі Держспецзв'язку, зараз триває розслідування інциденту.

"У ніч з 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші. На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. Контент сайтів при цьому змінений не був, витоку персональних даних не відбулося", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Зазначається також, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси і локалізації технічної проблеми тимчасово припинена робота низки інших урядових сайтів.

Зараз Держспецзв'язку спільно зі Службою безпеки України та кіберполіцією збирає цифрові докази та займається розслідуванням інциденту.

Разом з тим, велика частина постраждалих державних ресурсів вже відновлена. Інші, за даними відомства, будуть доступні найближчим часом. Мобільний додаток Дія працює в штатному режимі.

читайте такожРосія готує кібератаки на енергосистему України - ЗМІ

Як повідомляв Главред, в Україні в ніч з 13 на 14 січня низка сайтів держструктур України постраждала від атаки хакерів. Станом на ранок п'ятниці, не працювали такі сайти: МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Кабміну, Мінохорони навколишнього середовища, Державна казначейська служба та портал Дія.

Вночі на сайтах держструктур почали спливати повідомлення з провокаційним змістом і погрозами.

Радник з питань кібербезпеки української політичної партії Демократична Сокира Андрій Баранович вважає, що повідомлення "натякає на зломщиків з невідомої Федерації або вусатої республіки" і написано з метою "посварити Україну та Польщу".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти