Голубовська назвала два головні симптоми легкого перебігу COVID-19

16 січня 2021, 23:19оновлено 25 січня 2021, 21:47
Втрата нюху, як виявилося, не такий вже й страшний симптом вірусу.
Голубовська
Голубовська назвала легкі симптоми коронавірусу / УНІАН

Дуже частий симптом коронавірусу, на який скаржаться пацієнти - втрата нюху.

Провідний київський інфекціоніст Ольга Голубовська повідомила, що ознака втрати нюху при інфекції може говорити про легкий перебіг захворювання, тобто без госпіталізації.

"Те, про що я вже з травня місяця кажу своїм пацієнтам - якщо ви втратили нюх, з великою ймовірністю у вас не буде важкого перебігу захворювання, до 86% цього симптому припадає на легкі форми. Крім втрати нюху може бути різка зміна смаку, наприклад, будь-яка вода, в т.ч. з крану вам здається солодкою", - написала медик на своїй Facebook-сторінці.

Також про легкий перебіг хвороби може свідчити та діарея, вважає Голубовська.

"Те ж саме меншою мірою можна сказати про діарейний синдром з тим застереженням, що він сам по собі може бути досить виснажливим. Тому - "втратив нюх", радій, не втратиш сатурацію..."- повідомила інфекціоніст.

Коронавірус-останні новини:

  • Станом на ранок четверга, 14 січня, в Україні було поставлено 7 925 нових діагнозів. З початку епідемії в Україні захворіли на коронавірус 1 138 764 особи.
  • масова вакцинація українців від коронавірусу почнеться в лютому, при цьому будуть видаватися так звані covid-паспорти з підтвердженням вакцинації. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
  • Провідний український інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла про препарат, який рятує українців від коронавірусу. Йдеться про тоцилізумаб, яким лікують хворих у відділенні інтенсивної терапії. Але попри це його знову хотіли прибрати з протоколу лікування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти