Главу СБУ Малюка викликали в Раду у справі про стеження за журналістами Bihus.info

6 лютого 2024, 14:58
Рада викликає голову СБУ Василя Малюка з доповіддю на тлі даних про прослуховування спецслужбою журналістів проекту Bihus.info
Малюк, Bigus Dicus
Голову СБУ Василя Малюка викликали в Раду у справі про стеження за журналістами Bihus.info / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот із відео

Керівник СБУ Василь Малюк розкритикував дії співробітників Департаменту захисту національної державності, які стежили за журналістами Bihus.Info. Відповідний текст було опубліковано на офіційному каналі спецслужби в Телеграмі.

"Моя позиція однозначна - не можуть вчинки окремих співробітників перекреслювати всі ті позитивні результати, які є в СБУ під час війни, і кидати тінь на кожного представника Служби: і тих, хто бореться з ворогом усередині країни, і тих побратимів із СБУ, які віддають на полі бою свої життя заради України. За будь-які незаконні дії має бути покарання", - сказав він.

Як трохи пізніше повідомив нардеп Ярослав Железняк, Верховна Рада проголосувала за його пропозицію викликати Малюка до парламенту для доповіді у цій справі.

відео дня

"Після виступу Голови Комітету зі свободи слова Юрчишина щодо прослуховування Bihus. Після цього я виніс на голосування питання виклику Голови СБУ в Раду для доповіді з цього питання. "За" - 159. Рішення ухвалено", - написав він.

16 січня в Мережу злили відео, на якому співробітники проєкту Bihus.Info - авторів резонансних розслідувань про владу, політиків, правоохоронні органи - нібито вживають наркотики. Керівник проєкту Денис Бігус заявив про незаконне стеження і прослуховування та пообіцяв кадрові рішення. Заступник головного редактора Максим Опанасенко повідомив, що команду прослуховували кілька місяців.

5 лютого представники проєкту Bihus.Info заявили, що за операцію зі стеження за журналістами відповідальний Департамент захисту національної державності СБУ. Журналісти розповіли, що співробітники спецслужби під вигаданим приводом приїхали в той самий комплекс, де мав відбуватися корпоратив Bihus.Info, щоб встановити приховані камери і стежити за редакцією. В операції на території комплексу брало участь близько 30 осіб, вона тривала шість діб.

Реагуючи на розслідування журналістів, СБУ заявила, що "один із напрямів діяльності" спецслужби - боротьба з організованою наркозлочинністю. Спецслужба каже, що серед клієнтів дилерів, через яких наркотичні речовини постачали іншим громадянам, були й окремі співробітники Bihus.Info.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти