Генерал ЗСУ спрогнозував терміни атаки РФ і назвав найнебезпечніші напрямки

1 травня 2021, 18:32
Україні варто очікувати циклічності загострення з боку РФ, каже Віктор Муженко.
армія, військові, Росія, рф, солдат
Армія РФ може піти в наступ / Facebook/mod.mil. rus

Колишній начальник Генштабу ЗСУ, генерал армії Віктор Муженко заявив про те, що в липні і серпні при переміщенні військової техніки РФ до Білорусі для навчань Захід-2021 і в ході самих маневрів можна очікувати відновлення агресивних дій російської армії на кордоні України.

Як підкреслив він в інтерв'ю BBC News Україна, варто очікувати циклічності загострення з боку РФ, особливо перед 30-річчям Незалежності України.

Генерал армії не виключив, що Росія може спробувати піти в наступ в напрямку Бахмута і Лисичанська, з подальшим виходом до кордону РФ, де є можливість отримати підкріплення з Бєлгородської області (у Валуйках розташована мотострілецька дивізія).

Він попередив про те, що ворог може оточити всі угруповання ЗСУ на схід від Лисичанська, а річка Оскол буде лінією можливого оточення.

Ще одним напрямком він вважає вірогідність удару по південному напрямку Докучаєвськ-Волноваха-Маріуполь-Бердянськ.

"Напрямок від Горлівки на Торецьк - там також урбаністична місцевість, не думаю, що туди хтось полізе. В урбанізованих районах при ефективній обороні населених пунктів будь-яка армія відчуває дуже великі втрати - в рази більше тих, хто обороняється", – додав Муженко.

читайте такожГенерал США назвав напрямок, звідки Путін вдарить по Україні

Відведення військ РФ від кордонів України:

  • Росія заявила про завершення навчань в тимчасово окупованому Криму і повернення військ в пункти постійної дислокації.
  • В окупованому Криму на нараді про підсумки дій російських військ в ході раптових перевірок Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив завершити раптову перевірку, в рамках якої проводилися навчання, оскільки "всі поставлені цілі досягнуті".
  • Раніше РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула в окупований Крим і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку.
  • У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що ситуація контролюється, а українські військові готові реагувати як на загострення ситуації на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, так і вздовж усього українсько-російського кордону.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти