Генерал США розповів, яка зброя від Заходу вкрай необхідна Україні

3 квітня 2022, 12:57
677
За словами генерал-лейтенанта Бена Ходжеса, в першу чергу Україні потрібна зброя, здатна нейтралізувати найнебезпечніше озброєння агресорів з РФ.
Ходжес
генерал Бен Ходжес / УНІАН

У російського диктатора Володимира Путіна вкрай неефективна армія, чому прикладом є велика кількість убитих ЗСУ російських генералів та інших офіцерів. Про це в інтерв'ю ТСН заявив генерал-лейтенанта у відставці і колишнього командувача збройними силами США в Європі Бен Ходжес.

"Зокрема, Україні потрібні речі, які можуть знищити те, що викликає найбільше проблем. Тобто це ракети великої дальності, артилерія дальньої дії, російські кораблі, з яких здійснюється запуск крилатих ракет, російські літаки, з яких також проводиться запуск крилатих ракет. Тобто потрібно дати Україні те, що здатне зупинити речі, які я перерахував. Плюс артилерія і ракети з боєприпасами калібру 122 міліметри і 152 міліметри, як і зенітно-ракетні комплекси середньої дальності. І також Я думаю, що потрібно надати Україні броньовані мобільні засоби", ‒ говорить Ходжес.

читайте такожЗСУ влаштували окупантам "Чорнобаївку": Арестович заявив про удар по колоні РФ з Курської області

відео дня

Нагадаємо, раніше Ходжес стверджував, що плани президента Росії Володимира Путіна про захоплення України за три дні розбилися об запеклий опір ЗСУ і всього українського народу.

Він уточнив, що більш ніж за місяць війни окупанти змогли взяти тільки один обласний центр Херсон. При цьому наступ на Київ і на інші великі і стратегічно важливі міста - Харків, Суми, Чернігів – захлинувся.

Американський генерал у відставці вважає, що українцям під силу як мінімум відкинути російські війська на лінію, яка існувала до 24 лютого.

,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти