Гендиректор "Метінвесту" пояснив, як промисловості досягти нульових показників викидів

8 червня 2021, 16:45оновлено 27 грудня 2021, 18:55
Українській промисловості для нульових показників викидів до 2050 року потрібна допомога держави, заявив гендиректор "Метінвесту".
викиди Екологія
Фото: scientificrussia.ru

Для реалізації амбітних екологічних проектів та досягнення українськими промисловими підприємствами нульових показників викидів до 2050 року необхідне сприяння з боку держави. Про це в інтерв'ю телеканалу "Україна-24" заявив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Також він підкреслив, що у держави повинна бути довгострокова стратегія розвитку вітчизняної промисловості, тоді як сьогодні в Україні податкове законодавство змінюється щорічно, що ускладнює нормальний розвиток економіки.

"Мені здається, тут дуже важливо теж дивитися довгостроково. Ось як ми: плануємо свої проекти на 10, 15, вже і на 30 років вперед починаємо планувати, точно також і державний апарат повинен дивитися не на 2-3-4 роки, не до наступних виборів, а він повинен дивитися в майбутнє. І тоді ми зможемо зробити збалансовану систему, яка стимулюватиме ті чи інші галузі до розвитку, до декарбонізації", - зазначив він.

відео дня

"Має бути рух назустріч, звісно. Це повинна бути стратегія держави з точки зору енергоносіїв, тому що для виробництва водню потрібно дуже багато електроенергії, дешевої електроенергії, відновлюваної електроенергії. І це те, про що держава повинна подбати, щоб це було", - сказав Риженков.

Він зазначив, що для побудови нового вуглецево-нейтрального виробництва "Метінвесту" будуть потрібні істотні інвестиції – близько 5-7 мільярдів доларів.

"Для модернізації, для побудови нового вуглецево-нейтрального виробництва необхідні великі інвестиції... якщо ми заходимо в зелену металургію, то це, в принципі, цифри вимірюються 5-7 мільярдів доларів, які потрібні на оновлення наших заводів", - зазначив він, додавши, що уряд Німеччини, наприклад, на ці цілі виділяє понад 9 мільярдів євро.

За його словами, наприклад, на ці цілі можна було б використовувати кошти від екологічного податку, щоб підприємства отримали можливість реінвестувати їх у ці нові технології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти