Експерти знайшли спосіб, який допоможе Україні забезпечити зростання економіки на 5-7%

26 серпня 2021, 15:07
Заробітчани повинні повернутися в свою країну і працювати на неї. Тільки таким чином вдасться підвищити рівень економіки.
Заробітчани

Фахівці вважають, що Україна втрачає шанс на зростання своєї економіки через те, що не стимулює співвітчизників повертатися з інших країн, де вони працюють.

А тільки таким методом вітчизняна економіка може досягти рівня 5-7%. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

"Світ стає більш прагматичним, конкуренція за людей буде тільки зростати. І чи виграє Україна в цій конкурентній боротьбі - залежить тільки від нашої влади. Потрібно міняти країну - не тільки в гаслах, коли нам пропонують політики перед виборами. А міняти таким чином, щоб люди відчували в першу чергу не своїми вухами, а своїми кишенями", – підкреслив Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

відео дня

Тим часом, переважна кількість українських заробітчан змушена працювати далеко від дому, причому у вкрай непростих умовах. Люди самі зізнаються, що їх працевлаштування за кордоном - важка праця при повній відсутності соціальних гарантій і мінімальними гарантіями з охорони праці. А житло і харчування, якими іноземні роботодавці заманюють до себе українців, в більшості випадків виявляється найдешевшим.

Особливо, якщо мова йде про сезонні сільгоспроботи.

"Більшість працівників працюють без належного оформлення. Тобто без належного захисту, без страхування ризиків, пов'язаних з трудовою діяльністю. Без гарантій, що з ними належним чином розрахуються. Більш того, бувають випадки, коли ми стикаємося з елементами трудового рабства, коли людей експлуатують нищівно, при чому не розраховуються з ними належним чином", - говорить Олег Пендзин - член Економічного дискусійного клубу.

Експерти впевнені, що держава повинна більш активно стимулювати співвітчизників повертатися з-за кордону і працювати на свою країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти