Експерт пояснив, чому Росія ставить перед собою мету поглинання України

3 червня 2021, 05:45
Лінія протистояння РФ і НАТО сьогодні проходить російсько-українським кордоном, вважає Олег Жданов.
США Росія
Росія і США б'ються за розміщення військ на території України - експерт / Reuters

Росія намагається зайняти місце Радянського Союзу і створити противагу Північноатлантичному альянсу. Сьогодні боротьба між Москвою і блоком безпеки Заходу йде лінією кордонів російської та української держав. Росія і США продовжують боротьбу за Україну з метою розміщення своїх військ на українській території. РФ прагне до поглинання України, щоб на українсько-польському кордоні вступити в протистояння з НАТО. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У своїй колонці на Главреді автор пише, що Москва і Вашингтон ведуть боротьбу за Україну, тому що той, хто розмістить війська на нашій території, зможе отримати перевагу в протистоянні. У цій ситуації Росія намагається відновити противагу Альянсу.

"Російська Федерація всіляко намагається поставити себе на місце Радянського Союзу. І якщо раніше угруповання військ було у Німеччині, Польщі, Чехословаччині, Угорщині, і їх завданням було створити противагу НАТО, то сьогодні кордон протистояння Росії і НАТО проходить кордоном РФ і Україні. Ось чому США і Росія борються за нас – адже той, хто зможе на нашій території розгорнути своє угруповання військ, матиме перевагу", - вважає експерт.

За його словами, саме з цієї причини Альянс співпрацює з Києвом, а Росія має намір розгорнути війська в прикордонних з Україною територіях і показати, що вона може становити військову загрозу для колективного блоку безпеки Заходу.читайте такожУгода Байдена і Путіна: дипломат назвав сценарій миру між Україною і Росією

"Тому НАТО тримає Україну в партнерах і співпрацює з нами, а Росія, природно, хоче показати, що вона – супердержава і представляє військову загрозу НАТО. І тому вона розгортає угруповання військ, яке анонсував глава Міноборони РФ Сергій Шойгу", - стверджує Жданов.

Експерт акцентував увагу на тому, що така ситуація триватиме допоки, доки або РФ, або НАТО не припинять існування. Така боротьба є вічною - образ зовнішнього ворога завжди зручно використовувати для досягнення власних цілей.

"Розгортання угруповання на європейському театрі військових дій біля кордонів України триватиме допоки пір, доки НАТО або РФ не припинять своє існування. Протистояння Росії і блоку НАТО триватиме вічно – в цьому сенс їхнього життя. Образ ворога використовується всіма політиками для консолідації суспільства, а відсутність зовнішнього ворога завжди послаблює, особливо, якщо в країні тоталітарний режим. Тому Росія завжди намагатиметься наростити війська, тому що економічно Радянський Союз цього теж не потягнув і в результаті здувся. І це завжди використовуватиметься в геополітичних ігрищах – наприклад, на майбутній зустрічі з Байденом Путін хвалитиметься тим, що на західному кордоні у нього стільки військ, що він дійде до Ла-Маншу", - сказав Жданов.читайте такожБайден віч-на-віч оголосить Путіну про підтримку України

Також він додав, що в цій боротьбі у США є перевага у вигляді України. Росія ставить перед собою завдання поглинання української держави, щоб на кордоні України з Польщею перейти до наступного етапу протистояння з Альянсом.

"Але у Байдена є козир - Україна. І як би Путін не брязкав зброєю, Альянс завжди ткне в карту і скаже: "пройдіть спочатку Україну, а потім поговоримо". Тому Росія хоче нас політично поглинути, щоб зійтися з НАТО на українсько-польському кордоні, про що Путін давно мріє", - підкреслив Олег Жданов.

Нагадаємо, 31 травня глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що в поточному році росіяни на Західному військовому окрузі мають намір розгорнути близько 20 військових з'єднань і військових частин через "зростання загрози" з боку НАТО.

Зустріч Байдена і Путіна

  • 24 травня відбулися консультації делегацій США та Росії щодо проведення американо-російського саміту, в рамках якого має відбутися зустріч Байдена і Путіна. Сторони обговорили низку питань, після чого випустили заяви з фактичним підтвердженням домовленостей щодо організації заходу.
  • 25 травня в Білому домі і Кремлі офіційно підтвердили проведення саміту Вашингтона і Москви. Дата зустрічі Байдена і Путіна - 16 червня. Діалог відбудеться у Женеві.
  • 2 червня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що США і Росія серед інших питань мають намір обговорити проблеми злочинності у сфері кібербезпеки.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти