Ексватажкові "ЛНР" в Україні присудили довічне ув'язнення

16 березня 2021, 16:32оновлено 16 березня 2021, 19:12
У нашій країні пролунав вирок Ігорю Плотницькому.
Плотницький засуджений у справі Іл-76
Ігор Плотницький засуджений в Україні у справі Іл-76 / скріншот

У Дніпрі Красногвардійський райсуд заочно засудив колишнього ватажка самопроголошеної " ЛНР " Ігоря Плотницького та ще двох бойовиків квазідержави – Андрія Патрушева та Олександра Гуреєва – до довічного позбавлення волі за те, що у 2014 році на Донбасі був збитий український військово-транспортний літак Іл-76.

Суд вирішив, що у зловмисників не варто конфіскувати майно, повідомляє sudreporter.org.

За його даними, перед прийняттям рішення у справі Іл-76, судді радилися понад місяць.

"...Текст вироку має понад сто сторінок. Вирок оголошували 15-16 березня з перервами – близько восьми годин....", – наголошується у матеріалі.

  • Нагадаємо, український Іл-76 збитий 14 червня 2014 року під час заходу на посадку в аеропорту Луганська. На борту знаходилися 40 десантників та дев'ять членів екіпажу з усіх областей України – всі вони загинули.
  • В Іл -76 стріляли із зенітної установки та великокаліберного кулемета.
  • У катастрофі літака звинуватили колишнього заступника начальника Генштабу Збройних сил України, ексзаступника керівника антитерористичної операції генерала Віктора Назарова.
  • Назарова звинуватили у службовій недбалості, через яку загинули люди. Пізніше суд вирішив взяти його під варту з можливістю вийти на свободу під заставу у розмірі 365 тисяч грн. За Назарова внесли заставу, і він вийшов з-під варти.
  • У березні 2017 його засудили до 7 років в'язниці.

Довідка. Ігор Плотницький став ватажком "ЛНР" 4 листопада 2014 року, а покинув "пост" 24 листопада 2017-го нібито за станом здоров'я. ЗМІ писали, що у псевдореспубліці був переворот, і Плотницький втік до Росії.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти