"Еко-активісти" знищують можливість приходу в Україну інвесторів - експерт

2 квітня 2021, 19:36
Найчастіше за організацією протестів стоять чиїсь політичні чи економічні інтереси, в той час як до реальних екологічних проблем в Україні нікому немає діла, сказала Людмила Циганок.
Людмила Циганок
Людмила Циганок / УНІАН

Україна втрачає шанс для економічного розвитку, в тому числі – завдяки так званим еко-активістам, які маніпулюють темами екології в особистих цілях, дезінформують суспільство, в результаті чого українські територіальні громади втрачають можливість отримувати нові робочі місця і відкривати нові бізнеси.

Таку думку в коментарі УНІАН висловила президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок. За її словами, сьогодні для дискредитації основним прийомом служать звинувачення підприємств у незаконній вирубці лісу.

"Все більше таких прецедентів, коли активісти дезінформують громадян для тиску на бізнес, зустрічається в регіонах. Особливо, коли приходить, наприклад, інвестор і намагається побудувати якесь підприємство. У той же час збирається група людей. Тут ми бачимо елемент конкуренції, коли є бажання не пустити якісь альтернативні підприємства на територію", - сказала вона.

відео дня

Раніше Вчена рада Національного університету біоресурсів і природокористування України закликала притягнути до відповідальності активістів, які поширюють відомості про нібито навмисну вирубку дерев у Ботанічному саду НУБіП України. У заяві колективу йдеться, що ця інформація є неправдивою, оскільки дерева були зрізані відповідно до українських законів.

У вченій раді НУБіП підкреслили, що тільки за останній рік ними було висаджено понад 1 мільйон дерев, про що псевдо-екологи навмисне замовчують у своїх спробах скомпрометувати установу. Тривожним є те, що на тлі цих атак на університет невідомими особами через "чорних реєстраторів" незаконно здійснено спробу вилучити 29 га лісів Боярської ЛОС на території феодосіївської територіальної громади, зазначили вчені.

Як сказала Людмила Циганок, псевдо-активісти, які абсолютно не розуміють в першопричинах проблем в екології, дезінформують і накручують суспільство примітивними гаслами.

"У них все звучить у форматі "буде смердіти", "буде труїти". Ось це незнання і нерозуміння ситуації дуже часто в територіальних громадах призводить до того, що люди втрачають можливості для свого майбутнього економічного розвитку", - пояснила вона.

При цьому, за словами експерта, в Україні є дійсно маса згубних для екології факторів, які залишаються непоміченими. У той же час за "екологічними" "наїздами" на бізнес часто стоїть чийсь політичний або фінансовий інтерес.

"Є підприємства, які будуються з порушеннями всіх вимог. І чомусь якраз вони можуть побудувати свої об'єкти на території громад. У той же час, коли приходить міжнародний інвестор і великі підприємства, то знаходяться відразу ж активні люди в громадах, які просто завжди проти. Ми бачимо, що як тільки припинився інтерес у мітингах, то ці активісти зникають взагалі, і про них і їх діяльність нічого не відомо", - резюмувала Циганок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти