"Це єдиний плацдарм": експерт спрогнозував, з якого напрямку війська РФ можуть піти у новий наступ

1 лютого 2023, 09:34
Не варто найближчим часом чекати наступу з Білорусі, адже там немає ударного угруповання. Також РФ навряд чи наступатиме на Луганщині, Запоріжжі чи Херсонщині.
Российские военные, Александр Коваленко
Найгарячішими точками фронту залишатимуться Бахмут, Вугледар та Авдіївка, каже експерт/ Міноборони РФ, скрін

Новий наступ російських окупантів може розпочатися з Донецького напрямку. Там у найближчі місяці будуть найбільш гарячі точки фронту.

Найінтенсивнішими бойові дії можуть бути в районах Бахмуту, Вугледару та Авдіївки. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі "24 каналу".

Він наголосив, що Донецький напрямок – це єдиний плацдарм, на якому окупантам ще вдається підтримувати хоч якийсь темп наступальних дій.

У той же час Коваленко припускає, що росіяни не зможуть розпочати масштабний наступ на Луганському напрямку, у Запорізькій області чи на лівобережжі Херсонської області. На думку експерта, там загарбники можуть влаштувати лише імітацію наступу.

За словами військового оглядача, боятися наступу з Білорусі поки що теж не варто, адже там окупанти не сформували ніякого ударного угруповання.

РФ може піти у новий наступ

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що новий масштабний наступ, який можуть готувати російські окупанти, ймовірно відбуватиметься в Луганській області або в районі Вугледара на Донеччині.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що країна-агресорка Росія готується до серйозної ескалації війни проти України. Він підкреслив, що загострення може статися вже у найближчі тижні. Він не виключив, що російські загарбники можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року. Можливо, навіть у річницю повномасштабного вторгнення.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зазначає, що РФ може піти у новий наступ навесні 2023 року. Він наголосив, що до неминучого наступу потрібно готуватися уже зараз. Ексгенсек НАТО додав, що не можна дозволити Путіну виграти цю війну, інакше він не зупиниться.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти