Палацовий переворот і Путін у РФ до 2030-го: генерал Романенко зробив прогноз

21 лютого 2024, 14:03оновлено 21 лютого, 16:36
Глава Кремля Володимир Путін посилив свої позиції після заколоту Пригожина, подальша ситуація залежить від стану башт Кремля, вважає Ігор Романенко.
Романенко, Путін
Палацові перевороти в Росії не виключені - Романенко / Колаж: Главред, фото: Главред, скріншот YouTube

Чи залишиться Володимир Путін при владі в країні-агресорі Росії до 2030 року, залежить від стану башт Кремля. Після заколоту Пригожина його влада зміцнилася. Проте не можна виключати і палацового перевороту. Про це заявив колишній заступник Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Під час чату на Главреді він розповів про те, що Путін стабілізував ситуацію після заколоту Пригожина.

"Тут питання не в тому, хто і скільки хоче споглядати Путіна, а в стані оборонців цих "башт". А цей стан постійно змінюється. Ми бачили, що піднімався тріумвірат Пригожина, Суровикина і Кадирова: Кадиров зумів переконати владу в тому, що він, як і раніше, лояльний і підтримує Путіна, а для Пригожина і Суровікіна це погано закінчилося. Після путчу Пригожина Путін відійшов, стабілізував ситуацію і знову набирає силу", - вважає генерал.

При цьому він додав, що палацові перевороти виключати не можна.

"Звичайно, палацові перевороти у Росії не виключені (на кшталт пригожинського бунту), але Путін суттєво зміцнив свої позиції після заколоту", - підкреслив Ігор Романенко.

Дивіться чат з Ігорем Романенком на Главреді:

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовик. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Нагадаємо, в Newsweek писали, що наступником Путіна на посаді президента РФ може стати Патрушев. На думку журналістів, сам Путін вибрав наступником Мішустіна, але проти його кандидатури виступили політичні "еліти".

Російський політтехнолог Марат Гельман вважає, що Путін не буде правити у РФ до 2030 року. В інтерв'ю Главреду він поділився думкою про те, що його режим припинить існування раніше – за підсумками зіткнення з НАТО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти