Дрони зіграють ключову роль у війні України з Росією напередодні битви за Слов'янськ – ВВС

10 липня 2022, 12:30оновлено 10 липня 2022, 14:39
Як кажуть українські бійці, найпоширеніші дрони в цій війні - звичайні комерційні безпілотники, які недорого коштують і мають малі габарити.
Дрон, ЗСУ
Українські дрони / УНІАН та UkrSpecSystems

У прийдешній битві за Слов'янськ (Донецька область) між ЗСУ та російськими окупантами безпілотні літальні апарати, цілком ймовірно, зіграють ключову роль. Про це йдеться в матеріалі, який зробили журналісти британської корпорації ВВС.

Українські солдати відзначають, що безпілотники (причому навіть звичайні комерційні) відмінно справляються з виявленням позицій противника, а також можуть переносити компактні вантажі з вибухівкою.

Боєць батальйону "Дніпро-1" Дмитро Подворчанський розповів, що в поточній війні можна виділити дві великих битви – артилерійське і битва технологій. Військовослужбовець веде другу, майже "невидиму" війну - він очолює спеціальний загін всього з десяти солдатів, які формують підрозділ розвідки безпілотниками.

"Дрони або безпілотні літальні апарати (БПЛА) широко використовувалися в інших війнах, але не в таких масштабах. Це ключова зброя як для Росії, так і для України. У обох сторін є більші військові безпілотники-наприклад, російський "Орлан-10" або знаменитий український "Байрактар", безпілотник турецького виробництва", – пишуть британські журналісти.

За словами українських воїнів, завдяки дронам ЗСУ вдалося знищити величезну кількість ворожої техніки, включаючи танки, артилерійські знаряддя, мінометні позиції складів боєприпасів.

Найпоширеніші дрони в цій війні - звичайні дрони, які можна купити в готовому вигляді. Їх перевага в дешевизні і малих габаритах, завдяки чому такі безпілотники складніше виявити.

читайте такожЗСУ збили російський безпілотник за 7 млн доларів

Нагадаємо, раніше бійці української армії здійснили вкрай ефектну операцію і закинули за допомогою безпілотника гранату прямо у відкритий люк бронетехніки окупантів.

Відразу після попадання приманка розкрилася, стався вибух, а потім бронетехніка ворога загорілася.

Боєць ЗСУ на ім'я Олександр збив ворожий безпілотник у свій 39-й день народження.

"Свій день народження чоловік зустрічав на передовій під час бойового чергування, на якому і приземлив ворожу пташку", – повідомили в Генштабі української армії.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти