Долітався: українські військові майстерно "приземлили" ворожий вертоліт К-52 вартістю $16 млн

4 грудня 2022, 17:44
Ворожий гелікоптер К-52, який називають "Алігатором", збив один із підрозділів повітряного командування "Схід".
Долітався: українські військові майстерно 'приземлили' ворожий вертоліт К-52 вартістю $16 млн
ЗСУ вправно відпрацювали по ворожому Ка-52 / Вікіпедія, УНІАН

У неділю, 4 грудня, українські військові вправно збили російський гелікоптер К-52. Його вартість оцінюється в 16 мільйонів доларів США. Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ у Telegram.

Зазначається, що це трапилося близько 14:00. Ворожий гелікоптер збив один із підрозділів повітряного командування "Схід".

"Сьогодні, близько 14.00, підрозділом Дніпровської зенітної ракетної бригади Повітряного командування "Схід" було збито ворожий гелікоптер Ка-52", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Пресслужба Повітряних сил ЗСУ опублікувала відео вдалого пострілу.На знятих кадрах видно, як бойовий вертоліт після влучного пострілу спалахує та вибухає.

ВСУ сбили самолет
ЗСУ вправно відпрацювали по ворожому Ка-52 / Скріншот

Відзначимо, що за даними Вікіпедії, Ка-52 (також відомий як "Алігатор") – це російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, яка здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів.

"Алігатор" здатен вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Є продовженням розвитку моделі Ка-50 "Чорна акула". Вартість однієї одиниці Ка-52 складає 16 млн доларів США.

Нагадаємо, що у жовтні українські захисники впродовж сорока хвилин збили російський ударний вертоліт К-52, а також штурмовик Су-25 загальною вартістю близько $27 млн.

Раніше бійці з 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" ЗСУ збили агресорський вертоліт Ка-52. "Окупанти планували вражати техніку і живу силу холодноярців, однак наші воїни внесли корективи в їхні плани і відправили ворожих пілотів на концерт Кобзона", - йдеться в тексті.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти