"Домовленості з РФ не діють": у Повітряних силах сказали, до чого готуватися на Великдень

2 травня 2024, 14:44
146
Окупанти останнім часом під час атак застосовують менше "Шахедів", а роблять ставку на балістичні ракети й крилаті ракети типу Х-59.
Пасха, ракета
У Повітряних силах оцінили ризик російських атак на Великдень/ колаж: Главред, фото: УНІАН, міноборони РФ

Країна-агресорка Росія може завдати ударів ракетами і дронами-камікадзе "Шахед" на Великдень – такий ризик не виключається.

Про це заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. Він наголосив, що загроза таких ударів з боку російських окупантів є постійною

"Як ми бачили вже неодноразово, будь-які повідомлення про так звані мирні домовленості, тимчасові перемир’я з російської сторони не дотримуються. Тому ми не можемо виключати те, що підлий підступний ворог може зіпсувати людям свято", – зазначив Євлаш.

відео дня

Речник Повітряних сил запевнив, що українська протиповітряна оборона завжди перебуває напоготові, щоб відбивати ворожі атаки. У той же час Євлаш закликав українців завжди бути уважними і стежити за повідомленнями про повітряну тривогу – на Великдень, у святкові та будні дні.

Також він додав, що російські окупанти останнім часом менше застосовують для ударів дрони-камікадзе "Шахед", а більше використовують балістичні ракети і крилаті ракети типу Х-59.

Хто такий Ілля Євлаш?

Євлаш Ілля - речник Повітряних сил ЗСУ, майор. Раніше був начальником пресслужби ОСУВ "Хортиця". Тимчасово виконував обов'язки начальника служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Родом із міста Мена, що на Чернігівщині. Закінчив Національний університет оборони за спеціальністю "Політологія" та Києво-Могилянську академію за спеціальністю "Журналістика". Про це повідомляє Вікіпедія.

До призову на службу у 2020 році працював кореспондентом на каналі "Еспресо".

Загроза ракетних ударів на Великдень 5 квітня – останні новини

Раніше українців попередили про нові провокації РФ – можливий ракетний удар по Україні на Великдень. За даними Центру протидії дезінформації, Росія готує ракетні та міжрелігійні провокації для дестабілізації ситуації в Україні у період Великодніх свят.

Також раніше повідомлялося, що РФ завдаватиме більше масованих ударів по Україні у найближчі два місяці. Російські окупанти користуються "вікном можливостей".

Нагадаємо, у Києві посилюють безпеку на Великдень через загрозу ракетних ударів. Біля храмів чергуватимуть правоохоронці, щоб не допустити провокацій та у разі повітряної тривоги допомагати евакуювати вірян і священнослужителів в укриття.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти