Що буде з відключеннями світла у серпні: в Укренерго дали прогноз

25 липня 2024, 09:56оновлено 25 липня, 11:27
584
Вже за кілька тижнів очікується поліпшення, пов'язане зі збільшенням обсягів генерації та завершенням ремонтних робіт на деяких енергоблоках.

Володимир Кудрицький, затемнення
Володимир Кудрицький розповів, що буде з відключеннями світла в серпні / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay, Вікіпедія

Відключень світла в Україні має стати менше вже найближчим часом. Про ситуацію в енергетиці розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький.

"Причина відключень у тому, що половина генерацій зараз пошкоджена або розбита. Будь-яка інша енергосистема в такій ситуації зупинилася. Був би блекаут", - сказав Кудрицький в інтерв'ю телеканалу Суспільне.

відео дня

За його словами, вже за кілька тижнів очікується поліпшення, пов'язане зі збільшенням обсягів генерації та завершенням ремонтних робіт на деяких енергоблоках.

"Звичайно, є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: за кілька тижнів ми очікуємо на поліпшення ситуації, тому що буде збільшено обсяг генерації, вийдуть із ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях",- зазначив він.

Кудрицький додав, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України буде поступово зменшуватися впродовж серпня, вересня та жовтня за відсутності нових масштабних обстрілів.

"У нас досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз", - підкреслив глава Укренерго.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Ситуація в енергетиці та відключення світла в Україні

В Україні значно покращиться ситуація з відключенням електроенергії в серпні, вересні та жовтні. У ці місяці можуть бути періоди без дефіциту електроенергії, а отже світло українцям не вимикатимуть.

Директор спеціальних проєктів науково-технічного центру "Психея", експерт із питань державної політики в паливно-енергетичному секторі Геннадій Рябцев зазначив, що в Україні у вересні-жовтні відключення світла зменшаться до 4 годин на день. Ситуація може покращитися вже після перезапуску енергоблоку.

Голова Державної служби енергетичного нагляду Руслан Слободян заявив, що тенденція зі скасуванням відключень світла може зберегтися надалі для будніх днів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти