"Був патріотом своєї країни": у тяжких боях за Україну загинув стрілець-снайпер із Сєвєродонецька

24 квітня 2023, 23:45
647
Дмитро Сірик понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим.
захисник
На війні загинув стрілець-снайпер Дмитро Сірик / Суспільне, ua.depositphotos.com

У тяжких боях за Україну 20 квітня загинув радіоведучий та військовий Дмитро Сірик. Герой був стрільцем-снайпером механізованого батальйону.

Як пише "Суспільне", Дмитру Сірику було 36 років, він родом з Сєвєродонецька. Понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим. У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата.

"Діма був дуже відповідальний, завжди був готовий працювати. В колективі він часто жартував, але для сторонніх людей міг виглядати суворим. Та насправді він був дуже добрий. Він дуже любив кіно, а ще захоплювався інтелектуальними іграми, грав у "Квіз". Він завжди підтримував, на нього завжди можна було покластися. І коли його мобілізували, він відразу став до лав ЗСУ", - розповіла колега захисника Вікторія.

Дмитро багато років працював у Луганську, а з моменту окупації обласного центру у 2014-му році переїхав у рідний Сєвєродонецьк. Тоді, розповідає колега, перейшов на українську мову. А ще: хотів приїхати в звільнений від окупантів український Луганськ та там відбудовувати українське мовлення.

"Він був патріотом своєї країни, а ще він був патріотом своєї малої Батьківщини — Луганщини", - каже колега.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, Дмитро Сірик якнайшвидше евакуював батьків, сина та наречену у безпечний регіон. А отримавши повістку у березні 2022 року, вступив до лав ЗСУ.

Як повідомляв Главред, у тяжких боях на Донеччині загинув 22-річний прикордонник із Коломиї Івано-Франківської області Назар Циган. Життя захисника обірвалося у результаті артилерійського обстрілу в населеному пункті Серебрянка Бахмутського району.

Також у тяжких боях за свободу та незалежність України загинув 41-річний майстер спорту з веслування Олександр Дикий. Життя захисника обірвалося 16 квітня на Донбасі.

Окрім того, у важких боях з російськими окупантами загинув 28-річний мешканець Львівщини Пивовар Мар'ян Васильович. Захисник потрапив під артилерійський обстріл біля населеного пункту Новокалинове 19 квітня.

Більше новин про загиблих захисників:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти