"Затягнувся на 3 місяці": Буданов розкрив неочікуваний прогноз наступу РФ

7 серпня 2024, 12:13
553
Наступальні операції агресора наближаються до трьох місяців, тому далі буде деякий спад, вважає Кирило Буданов.
'Затягнувся на 3 місяці': Буданов розкрив неочікуваний прогноз наступу РФ
Буданов заявив про наступ росіян/ колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Вікіпедія

Керівник Головного управління розвідки Міноброни Кирило Буданов розповів, що спад наступальних дій російських військ, які тривають зараз, завершиться за півтора - два місяці.

"За півтора-два місяці основний напір армії РФ має завершитися, бо й так наступ затягнувся", - зазначив Буданов, передає Forbes Ukraine.

За його словами, практика десятирічної війни показує, що наступальний потенціал "будь-яка сторона понад два місяці не витягує". Очільник ГУР зазначив, що наступальні операції агресора наближаються до трьох місяців, тому далі буде деякий спад.

відео дня

"Але ми знаємо, що після спаду і невеликого затишшя будуть нові спроби ворога наступати. І ми до цього готуємось", - попередив Буданов.

Він вважає, що подальша ситуація буде залежати і від української сторони.

"Чи ми просто будемо сидіти й чекати, пройде чотири-п’ять місяців і все знову повториться. Чи будемо діяти на випередження", - сказав він.

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Наступ Росії - ситуація на фронті

Нагадаємо, що РФ готує новий наступ на Харківщині. Речник ОТУ "Харків" полковник Віталій Саранцев повідомив, що російські війська посилюють бойові пости та особовий склад на Харківщині, що свідчить про підготовку до наступальних дій. Найбільш інтенсивні бої тривають у Вовчанську.

У ЗСУ пояснили долю Сіверського Донця біля Часового Яру. Напередодні OSINT-аналітики стверджували, що окупанти намагаються не тільки перетнути водойму, а й закріпитися неподалік. Однак, Андрій Полухін заявив, що цього перетину не було, як і закріплення ворога.

Військовий експерт Сергій Згурець заявив про складну ситуацію під Торецьком. Між Нью-Йорком і Залізним є ділянка, яку тримають українські військові, але ворог намагається охопити зону з двох боків, створюючи загрозу оточення. Торецький напрямок є складним через кілька ключових факторів.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти