Буданов узяв у полон 19 окупантів: спецпризначенець розповів, як йому це вдалося

13 лютого 2024, 09:56
Начальник Головного управління рівзедки Міністерства оборони України Кирило Буданов на одному із завдань самостійно полонив росіян.
Буданов взяла в полон 19 окупантів
Буданов взяла в полон 19 окупантів / колаж: Главред, фото: УНІАН, Українська правда скріншот

Кирило Буданов регулярно ходить на виконання операцій разом зі спецназом. Про те, як це відбувається, розповів голова спецпідрозділу "Тимура" Тимур в інтерв'ю "Українській правді".

Про цього спецпризначенця мало що відомо, він приховує своє прізвище та вік, а обличчя закриває балаклавою, проте славиться спеціальними операціями, проведеними під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

За словами Тимура, Кирило Буданов бере безпосередню участь у бойових завданнях, які виконує спецназ і для спецпідрозділу це "справжній стрес".

відео дня

"Ми дуже намагаємося оминати фізичну присутність Кирила Олексійовича, щоб він не приїжджав до квадрата, де ми знаходимося. Тому що це дуже високий ризик. Але в нас командир бойовий, і йому хочеться бути поруч на наших операціях. Тому було кілька операцій, де Кирило Олексійович ішов поруч із нами", - розповів спецпризначенець.

Також він підтвердив інформацію про те, що на одному з таких завдань, яке здійснювалося з іншими спецпідрозділами, очільник ГУР самотужки взяв у полон 19 російських солдатів. Тоді окупанти вийшли на зв'язок, бо взяли в полон українського воїна і хотіли диктувати умови подальших дій, після чого взяв рацію Кирило Буданов і в полон пішли росіяни.

"Командир узяв рацію, представився, хто він. Думаю, це теж на них вплинуло. І спокійно пояснив, що саме ми будемо говорити, як усе відбуватиметься далі і з якою швидкістю відбуватиметься їхня здача в полон. У них тоді була така ситуація, що їм дійсно було краще здатися", - доповнив командир спецпідрозділу.

Операції ГУР

Як повідомляв Главред, у ніч на 31 січня в російському Санкт-Петербурзі лунали вибухи. Російські пропагандисти вказують на те, що невідомий безпілотник упав на території Невського НПЗ. Як повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела в спецслужбах, за цією операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.

Також, корабель "Івановець", який був затоплений Силами оборони України, був у певному сенсі гордістю для російського флоту, оскільки лише три таких кораблі є на озброєнні російського військово-морського флоту. Про це заявив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

До того ж, фахівці ГУР МО провели успішну кібератаку проти російських окупантів, унаслідок чого ворог втратив доступ до серверів у програмі управління БпЛА, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти