Буданов розповів про спроби вбити Путіна

13 липня 2024, 14:28
668
За словами глави ГУР, у росіян існує страх втратити господаря Кремля Володимира Путіна, оскільки він - гарант їхньої життєвої стабільності.
Буданов, Путін
Буданов розповів, що на Путіна готували замах / Колаж: Главред, фото: УНІАН і скріншот із відео

На російського диктатора Володимира Путіна здійснювалися замахи. Однак ці спроби були невдалими. Про це розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

За його словами, ГУР Міноборони України відомо про замахи на Путіна.

"Вони (спроби вбити Путіна - ред.) були, але, як бачите, теж поки що невдалі", - сказав Буданов в інтерв'ю NV.

відео дня

На думку головного розвідника України, у росіян існує страх втратити Путіна.

"Путін при владі понад 20 років... зараз у росіян існує страх втратити його, тому що він - гарант їхньої життєвої стабільності", - сказав Буданов.

Хто такий Кирило Буданов

Кирило Буданов (нар. 4 січня 1986, м. Київ) – український воєначальник, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант.

З 2014 року брав участь у російсько-українській війні, зазнав кілька поранень. У 2018-2020 роках виконував спеціальні завдання, інформація про які засекречена.

У середині 2020 року став заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України, а невдовзі очолив Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Замах на Зеленського - що відомо

7 травня контррозвідка і Служба безпеки України розкрили мережу агентів, які за вказівкою ФСБ готували замах на президента України Володимира Зеленського та інших представників вищого військово-політичного керівництва. Крім Зеленського, російські спецслужби також планували вбити главу СБУ Василя Малюка, главу ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Про це повідомила пресслужба СБУ.

18 квітня у Польщі затримали чоловіка, який намагався допомогти російським спецслужбам у вбивстві президента України Володимира Зеленського. Про це заявила Служба безпеки України. Замах на вбивство Зеленського мав відбутися тоді, коли він перебуватиме на території Польщі.

Торік стало відомо, що Володимир Зеленський пережив п'ять спроб замаху на його життя з моменту початку повномасштабного вторгнення РФ.

Представник Держдепу США заявив, що розкриття інформації про підготовку російськими спецслужбами замаху на президента України Володимира Зеленського та інших високопосадовців до інавгурації Путіна свідчить про аморальність режиму, що нині перебуває при владі в Росії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти