Більшість українців переконані, що країна йде не туди: свіже опитування

26 січня 2021, 16:33
Найменше українців упевнені у правильності курсу на сході країни.
Україна, зима
Більшість українців переконані, що країна йде не туди / УНІАН

Свіже опитування показало, що в Україні 74,3% громадян переконані, що країна рухається у неправильному напрямку, і тільки 10% вважає, що держава розвивається правильно.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, 15,7% респондентів не визначилися з відповіддю або відмовилися відповідати на запитання.

Водночас найменше українців впевнені у правильності курсу на сході країни (6,6%) і на Донбасі (4,6%). Там же найбільше впевнені у неправильності розвитку ситуації в Україні (82,6% і 90,7% відповідно) і найменше вагалися з відповіддю.

Крім того, на півдні України спостерігається позитивніший настрій. Там 63,6% опитаних відповіли, що справи в Україні рухаються у неправильному напрямку, а 15,7% не згодні з ними.

Більшість українців переконані, що країна йде не туди: свіже опитування

Зазначимо, соціологи 22 січня опитали 1005 респондентів від 18 років і старше, які проживають у всіх регіонах України, крім Криму та непідконтрольних Києву частин Донбасу.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,1% - для показників, близьких до 50%, 2,7% - для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Які опитування українців проводилися раніше:

  • Нове опитування КМІС показало дуже погану картину для партії Слуга народу і президента Володимира Зеленського. Рейтинг "слуг народу" - понад 11%, а рейтинг Зеленського - на рівні 20%.
  • В Україні рейтинг довіри очолили президент України Володимир Зеленський і голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Найменше довіряють генеральному прокурору Ірині Венедиктовій.
  • Майже 45% українців висловилися за те, щоб надати непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей автономію у складі України для того, щоб припинити війну.
  • Надання "особливого статусу" Донбасу підтримують і не підтримують майже однакове число українців. Варіант відповіді "безумовно підтримую, закон потрібен якомога швидше для встановлення миру" обрало 26,7% респондентів по всій країні. 26,8% опитаних вважає, що ОРДЛО не повинно мати ніякого особливого статусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти