Бити танки РФ з повітря: Норвегія озброїть ЗСУ далекобійними ракетами Hellfire

8 вересня 2022, 15:17оновлено 8 вересня 2022, 15:54
Норвезькими інструкторами був підготовлений український персонал для використання ракет Hellfire.
Hellfire
ЗСУ озброять ракетами Hellfire / defence-ua

Норвегія надала Україні 160 керованих протитанкових ракет Hellfire, пускових засобів і блоків наведення до них, а також прилади нічного бачення.

Про це заявив Міністр оборони Бйорн Арільд Грам на засіданні Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн-5), яке проходить в Німеччині, йдеться в заяві на сайті оборонного відомства Норвегії.

"Ця зброя, яку просила Україна, стане корисною в її боротьбі з російськими загарбницькими силами. Ракета легка в управлінні, і може бути застосована як проти наземних, так і проти морських цілей", - підкреслив Грам.

В даний час ці ракети відправлені в Україну з Норвегії. Також норвезькими інструкторами був підготовлений український персонал для використання ракет Hellfire.

Крім того, Норвегія передала Україні прилади нічного бачення. Йдеться як про окуляри нічного бачення, так і про біноклі.

Ракета AGM-114 Hellfire

Американська керована протитанкова ракета класу "повітря-земля", що запускається із закритої позиції без прямого візуального контакту з ціллю.

Направляється на ціль променем лазера або іншими системами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Збройні Сили України отримали від Чеської Республіки кілька десятків танків Т-72 і бойових машин піхоти для боротьби з російською агресією.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти